in

10 Miljoen auto’s in Nederland, maar gelukkig heeft Groningen “rookvrije” straten

10 miljoen auto’s op dat hele kleine stukje aarde. Het gaat in de eerste helft van 2019 echt gebeuren en het einde van de groei lijkt nog niet in zicht.

Op dit moment staat de teller op 9.889.079 voertuigen (167.032 vrachtwagens, 983.663 bestelbusjes en 8.738.384 personenauto’s). Dit jaar komen er naar schatting nog zo’n 50.000 bij en medio volgend jaar mag de 10 miljoenste auto aansluiten.

Het autobezit blijft ondanks alle deelauto-initiatieven, files en parkeerperikelen keihard groeien. Sinds twee jaar is er minimaal één auto per twee Nederlanders op de weg, kinderen meegerekend. Het autobezit is fors gestegen sinds de eeuwwisseling toen er nog één auto per 2,5 Nederlander rondreed. En in 1970 – toen de auto net binnen ieders financiële bereik was gekomen – reed er maar één auto per 5,4 Nederlanders rond.

In absolute aantallen is de stijging van het aantal auto’s duizelingwekkend. Sinds de eeuwwisseling zijn er 2,4 miljoen auto’s bijgekomen. En wie nog verder terug in de tijd wil: er zijn nu twee keer zo veel personenauto’s als in de jaren 80 en vier keer zo veel als in 1970. Voor de oudere lezers: in 1940, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, tuften er maar 100.000 auto’s over de tweebaanswegen.

Lees ook eens verder bij de bron: AD.nl

Groningen gaat als eerste Nederlandse gemeente het roken op straat in delen van de stad verbieden. De gemeenteraad heeft ingestemd met een plaatselijke verordening voor de instelling van rookvrije zones. De VVD en de stemden tegen.

De rookvrije zones komen bij gebouwen van instellingen die daarvoor een verzoek hebben ingediend. Dat zijn er al dertig. Onder die instellingen horen de universiteit en het academisch ziekenhuis UMCG. Ook scholen, kinderopvangbedrijven en theaters willen een rookvrije zone.

Niet alleen sigarettenrook wordt in de rookvrije zones verboden, ook andere schadelijke rookgassen zoals uitlaatgassen van brommers en auto’s en rook van barbecues mogen niet meer.

Lees ook eens verder bij de bron: NOS

De ambtelijke hypocrisie loopt de de broek uit…..

 

Photo by CJ Sorg cc

https://twitter.com/BWOWest/status/1045813619265597440

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B.E. Lazerd
2 jaren geleden

Herinnert U het zich nog? De bakker die aan de deur kwam? En de melkman? En de kruidenier op de hoek van de straat? De schilder die het huis kwam schilderen? En de timmerman die de voordeur kwam repareren of de loodgieter? Welnu: vandaag de dag bent U bakker, melkman, kruidenier, schilder, loodgieter, timmerman naast Uw dagelijkse baan. U kunt de spullen zelf gaan halen in supergrote winkels, U mag de meubels van spaanplaat (want hout is onbetaalbaar) zelf monteren en U mag ook het afval zelf naar de reiniging brengen. En om nog enigszins prettig te wonen (want projectontwikkelaars benutten iedere vierkante meter en de gemeenten verdienen grof aan iedere meter) moet U voor Uw werk dagelijks 30 minuten naar het werk in de auto. En uiteraard ‘s avonds weer terug.
Maar dat is niet genoeg want om op vakantie te kunnen gaan en de huur te kunnen betalen werken Uw vrouw en kinderen ook.

Je kunt je afvragen waar al dat geld van die efficiency verbeteringen is gebleven? Kwamen die voor het grootste deel bij de burgers terecht? Als U dat denkt bent U wel heel erg naief. Of kwamen die winsten terecht bij banken en een zeer kleine aantal partijen? Als U zegt het goed te hebben dan hebt U dat volledig aan Uzelf en de medeburgers te danken en aan niemand anders.
En zeker niet aan de overheid die kans ziet om ondanks alles enorme bedragen aan belasting te innen nadat van het brutosalaris al zoveel is verdwenen!

Om een en ander geregeld te krijgen was een auto een noodzakelijke voorwaarde …. want anders krijg je deze verschuiving van werk naar de burgers niet geregeld. Dat was geen luxe maar pure noodzaak. Overigens zijn weinig goederen meer belast door de overheid als diezelfde auto …
En dan nu piepen dat er zoveel auto’s zijn en doen of dat luxe is ??

Toeslagensysteem Belastingdienst is bedroevende verspilling

Leuk, dat handelsverdrag: Na Oekraïense fraude kip nu ook kooi-eieren die in de EU niet meer geproduceerd mogen worden