in ,

10 oorlogen die nu kunnen ontbranden

55e7d1414a5ab10ff3d8992cc52036761d39c3e45658734d732d73dc94 640 oorlog

Wanneer we kijken naar de toenemende internationale vijandelijkheden die wereldwijd plaatsvinden tussen landen, lijkt het idee van zo’n apocalyptische strijd een uiterst realistisch scenario. Hieronder volgt een lijst van internationale vijandelijkheden, die als ze gelijktijdig uitbreken, kunnen uitmonden in een derde wereldoorlog. En door de moderne verdedigingstechnologie kan de verwoesting ongekend groot zijn. Een oorlog van deze omvang kan nu elk moment worden gevoerd… zelfs morgen al.

China vs Amerika

Het is geen geheim dat de relatie tussen China en Amerika is afgekoeld sinds Trump zijn handelsoorlog voerde – en nog meer tijdens de covid-19-pandemie. Maar kan een handelsoorlog escaleren tot een echte oorlog? Nadat Trump dreigde dat Washington de ‘hele relatie’ met Bei Jing zou verbreken, nam het Witte Huis een nog stap verder door drie vliegdekschepen naar de Zuid-Chinese Zee in te zetten. Bei Jing zag het als een potentiële provocatie en liet onlangs doorschemeren dat ze juist die vliegdekschepen zouden opblazen.

2. China vs. India

Amerika is niet China’s enige probleem. Vorige maand werden 60 soldaten gedood in schermutselingen tussen Chinese en Indiase soldaten in het oostelijke deel van Ladakh in de Himalaya. China werd beschuldigd van het overschrijden van de Indiase grens in wat Delhi zag als een daad van vijandigheid. De patstelling tussen de twee naties is aan de gang.

3. Noord-Korea vs. Zuid-Korea

De ontspanning tussen Noord-Korea en zijn zuidelijke tegenhanger nam in juni een slechte wending toen de zus van Kim Jong Un dreigde met een militaire campagne tegen Seoel en zei dat de volgende actie tegen de “vijand” zal komen van het leger. De dreiging werd samengevat door Pyongyang, door een kantoor op te blazen dat diende als verbindingscentrum voor de twee Korea’s.

4. Egypte vs. Turkije

Aangezien Turkije probeert om offshore boorvergunningen te verkrijgen in Libië, lijkt de buurman van Tripoli in het oosten niet al te blij te zijn. Dit is te zien aan de laatste beweging van samengetrokken Egyptische tank compagnieën aan de grens met Libië ter voorbereiding op een mogelijke confrontatie met een opstandig Ankara.

5. Turkije vs. Griekenland

Turkije zou een oorlog op verschillende fronten kunnen laten ontbranden met vijandelijkheden tegen hun oude rivaal. Griekenland is weer opgedoken nu deze Erdogan beschuldigt van het inzetten van Syrische vluchtelingen op de Griekse kusten. Tot overmaat van ramp verzamelt het Griekse leger momenteel troepen aan de grens met Turkije tegen de achtergrond van de toegenomen spanningen tussen de beide landen, welke worden veroorzaakt door Turkse plannen om olie en gas te exploreren op het Griekse continentale gebied in de Egeïsche Zee.

6. Egypte vs Ethiopië

Ethiopië is van plan een enorme dam te bouwen om de bevolking te voorzien van de broodnodige hydro-elektrische energie. Het enige probleem is dat de dam een belangrijke waterbron is voor de rivier de Nijl – de belangrijkste zoetwaterbron van Egypte – en deze zal blokkeren. Dit heeft ertoe geleid dat regeringsgezinde journalisten oproepen tot een oorlog tegen Ethiopië.

En hoewel de onderhandelingen tussen de twee landen 10 jaar hebben geduurd, zei Addis Abeba dat het zal beginnen de dam te vullen of er nu wel of niet een overeenkomst is, meldt de Financial Times. Ondertussen heeft de Ethiopische eerste minister gezegd zijn land bereid was om “miljoenen” te mobiliseren om de dam te verdedigen.

7. Rusland vs. Oekraïne

Rusland heeft 1100 Russische tanks en 330 gevechtsvliegtuigen ingezet langs de grens met Oekraïne meldt UKR Inform. Volgens het rapport waarschuwde zowel de Oekraïense inlichtingendienst als Amerikaanse deskundigen dat Rusland onder het mom van strategische oefeningen zijn toevlucht zou kunnen nemen tot een grootschalig offensief tegen de Oekraïne.

8. Libanon vs. Israël

Het is duidelijk dat Israël het belangrijkste aandachtspunt zou moeten zijn in de oorlog van Gog en Magog. En zo zou Jeruzalem wel eerder dan later in een herhaling van de 2e Libanonoorlog van 2006 kunnen terechtkomen. Dat komt omdat in de media wordt beweerd dat Hezbollah, de terroristische organisatie die Libanon effectief leidt, heeft aangekondigd dat het van plan is om Israël deze zomer aan te vallen.

9. Hamas vs. Israël

Libanon zou zich kunnen aansluiten bij hun inspanningen om de Joodse staat te vernietigen door de Hamas-terreurgroep die in juli al is begonnen met het afvuren van raketten op Israëlisch grondgebied. Het laatste spervuur kwam na een waarschuwing uit Gaza dat de Israëlische annexatie van Judea en Samaria een “oorlogsverklaring” zou inhouden.

10. Iran/Turkije vs. Israël

Zouden de soennitische en sjiitische grootmachten van het Midden-Oosten zich kunnen verenigen in een gezamenlijke inspanning om Israël te vernietigen? Verschillende top-experts uit het Midden-Oosten zien het als een realistisch scenario. De islamitische expert Dr. Mordechai Kedar merkte op dat ….

Lees verder bij de bron: wimjongman.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
76025741 f5aef1b87c b gps tracker

Beveiligingslek in gps-trackerplatform: toegang tot miljoenen apparaten en ‘geheime’ afluisterfunctie

Buitenlandse Europarlementsleden worden met neus op multiculti gedrukt en klagen over Brusselse onveiligheid