in ,

10% TV-kartel: Consumentenbond sleept Philips voor de rechter wegens te dure tv’s

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De Consumentenbond wil dat mensen die tussen 1996 en 2006 een of pc-monitor kochten terug kunnen krijgen, omdat ze er toen te veel voor betaald hebben door verboden prijsafspraken tussen fabrikanten.

Om dat gedaan te krijgen is de bond nu een bodemprocedure begonnen tegen Philips.

In 2012 kreeg Philips een EU-boete van ruim een half miljard vanwege kartelvorming. Ook Samsung, Toshiba, Technicolor en Panasonic werden toen beboet.

“Philips en een aantal andere beeldbuisfabrikanten hebben zich jarenlang verrijkt over de rug van consumenten, die zo'n 10 procent te veel betaalden voor hun televisies en computermonitors”, zegt Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond.

“We hebben geprobeerd om met Philips tot een snelle oplossing te komen, maar dat is niet gelukt. Maar linksom of rechtsom, dat geld moet terug naar de consument. Daarom stappen we nu naar de .”

De Consumentenbond hoopt dat de rechter zal zeggen dat Philips aansprakelijk is voor alle schade die door het kartel is veroorzaakt.

Mensen kunnen zich aanmelden bij de Consumentenbond voor een mogelijke vergoeding van 10 procent van de aankoopprijs.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaat-redders reizen naar geheime Google-klimaatbijeenkomst met 114 privé-vliegtuigen 

Weer meer inflatie in eerste helft 2019