in ,

100% boete: „Fraudewet maakt crimineel van brave burger”

Mensen die zich vergissen, per ongeluk of door overmacht een paar dagen te laat informatie doorgeven aan de gemeente, het of de SVB, worden veel te hard gestraft. De Fraudewet, ontworpen om in de sociale zekerheid tegen te gaan, pakt de goedwillende keihard aan en laat echte fraudeurs ongemoeid. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale ombudsman dat donderdag is gepubliceerd.

Iemand met een die niet op tijd veranderingen in zijn situatie meldt, moet het dat hij te veel heeft gekregen terugbetalen. Daarbovenop komt nog eens een boete van 100 procent van datzelfde bedrag. „De vraag of mensen opzettelijk niet aan hun verplichtingen voldoen of dat er een andere reden voor is, speelt nauwelijks een rol”, aldus waarnemend ombudsman Frank van Doorn, die het boetesysteem disproportioneel noemt. „Zij worden beboet alsof zij fraudeerden. Voor deze mensen zijn deze boetes onbegrijpelijk.”

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VIDEO: Bedenkelijke prijs voor Peter R. de Vries

Gaat lekker met onze overheid: Ierse overheid neust in privégegevens Nederlanders