in ,

11 tekenen dat de volgende crisis om de hoek staat

Hier volgen elf gebeurtenissen die kunnen worden aangemerkt als “Red Flags”, serieuze waarschuwingen dat dingen niet zijn zoals ze horen te zijn.

1) Puerto Rico is in gebreke gebleven met een schuldaflossing van 58 miljoen Dollar. Deze betaling had afgelopen zaterdag moeten plaatsvinden en ondanks dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor het Amerikaanse financiële systeem, heeft Barack Obama laten weten dat er geen bail-out voor dit Amerikaanse Griekenland gaat komen.

2) Zoals duidelijk gemaakt door James Bailey is de belangrijkste zogenaamde trend line voor S&P 500 index eindelijk gebroken, nadat deze zes jaar lang heeft standgehouden. Dit is een kritisch technisch signaal en voor veel investeerders een teken dat ze hun aandelen zullen verkopen.

3) Het IMF heeft aangegeven dat ze niet mee zullen doen in een nieuwe regeling voor Griekenland. Het gevolg hiervan kan heel goed zijn dat het hele voorgenomen Griekse scenario volledig in elkaar stort.

Uit uitgelekte stukken van een directievergadering van het IMF blijkt dat zij het niet eens met elkaar kunnen worden en dat ze grote twijfels hebben of de Griekse overheid wel in staat zal zijn om de gewenste hervormingen door te voeren, zeker omdat men verwacht dat de Griekse schuld zal oplopen tot meer dan 200 procent van het BBP.

Merkel heeft bovendien alleen ingestemd met een nieuwe regeling voor Griekenland onder de voorwaarde dat het IMF ook akkoord zou zijn.

4) Italië gaat precies dezelfde weg op als Griekenland, maar dat wordt uiteraard een veel groter probleem voor de Europese Unie omdat het land een veel grotere economie heeft. Deze week werd bekend dat de werkeloosheid onder jongeren daar de 44 procent heeft bereikt en dat de Italiaanse schuld is opgelopen tot 135 procent van BPP.

5) De economie van Canada is officiëel in een recessie belandt. Dit is iets wat absoluut niet in de planning stond en komt dan ook als een ongewone verrassing.

6) In de maand juli is de toch al lage olieprijs nogmaals met 20 procent gekelderd. Dit is de grootste prijsdaling sinds oktober 2008. De maand dat de vorige financiële crisis op haar hoogtepunt stond.

7) Grondstoffen hebben net de slechtste maand in vier jaar tijd achter de rug. Voorafgaand aan de vorige crisis stortte de prijs van grondstoffen ook volledig in elkaar.

8) De Amerikaanse kolenindustrie implodeert op dit moment en een aantal van de grootste producenten in het land hebben aangekondigd dat ze faillissement zullen aanvragen.

Volgens Bloomberg zal de grootste Amerikaanse kolenproducent, Alpha Natural Resources, al vandaag faillissement aanvragen.

Hun grootste concurrent Walter Energy heeft al eerder faillissement aangevraagd en nog velen zullen volgen.

De waarde van de Australische kolenmijn Isaac Plains werd in 2011 geschat op 630 miljoen Dollar. Deze aandelen zijn nu net verkocht voor het bedrag van 1 Dollar.

9) Gedurende de maand juli heeft de Shanghai Composite Index 13,4 procent van haar waarde verloren. Dit is de grootste aandelenbeurs van China en ondanks interventie van de overheid was juli de slechtste maand voor Chinese aandelen sinds oktober 2009.

10) Een zogenaamde Red Flag dat er voor Amerika een recessie aankomt, is dat Exxon Mobiel hun slechtste kwartaal sinds 2009 bekend heeft gemaakt. Vergeleken met dezelfde tijdsperiode vorig jaar waren de verdiensten van Exxon Mobile met 51 procent gedaald.

11) Chevron is een andere oliegigant die hun verdiensten heeft zien kelderen. In het tweede kwartaal van dit jaar 90 procent lager dan in dezelfde tijdsperiode vorig jaar.

Dan is er nog de totale chaos in Zuid Amerika. Deze economieën en vele anderen in de zogenaamde emerging markets (ontwikkelende markten) krijgen het hard voor de kiezen met de dalende grondstofprijzen en de (kunstmatig) stijgende Amerikaanse Dollar.

Het is natuurlijk niet zo moeilijk om te begrijpen dat veel mensen zeggen, “Klets maar lekker, alles gaat prima en er is geen vuiltje aan de lucht”.

Lees de verdere details verder via de Bron: Niburu.co

Photo by Renegade98


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Er komt geen “nieuwe crisis” aan. De huidige depressie gaat een diepere fase in.

We kunnen makkelijk zonder de Euro: Nederlandse export naar landen buiten EU verdubbeld

Alle schaamte voorbij: Ex-topman Huges wil anderhalve ton van NS