in

14 geheimen over frisdrank die de voedingsindustrie je niet vertelt

Het is 2015 en ondertussen zijn we ons gelukkig wel allemaal bewust van het feit dat frisdrank nou niet echt gezond is…

Dat gezegd hebbende ben jij waarschijnlijk niet volledig op de hoogte van de bijwerkingen die frisdrank heeft op ons lichaam en hoe wij ons lichaam er letterlijk mee vernietigen.

Daar ga ik verandering in brengen.

Het advies om te stoppen met het drinken van jouw favoriete water met suiker is oud nieuws, maar recente wetenschappelijke ontdekkingen over frisdrank zijn dat zeker niet.

Sterker nog, als jij regelmatig een colaatje drinkt, dan bestaat de kans dat jij een open huis houdt voor een flink aantal dodelijke ziektes – ziektes die je op een hele jonge leeftijd al onder de groene zoden kunnen helpen.

De meeste ophef is ontstaan over de suiker die erin zit, maar dat is bij lange na niet alles wat slecht is aan frisdrank. Suikervrije frisdranken zijn net zo slecht. Ik zal je uitleggen waarom…

1. Frisdrank zorgt voor gewichtstoename op alle verkeerde plaatsen

frisdrank-maakt-je-dik

Als jij overtollige hoeveelheden aan suikers consumeert in de vorm van frisdrank dan is er een hoge kans dat dit gaat leiden tot overtollig vet aan jouw lichaam. En dan heb ik niet over het “sexy” vet die vrouwen als Beyoncé hebben op de heupen, dijen en kont (ook wel subcutaan vet genoemd).

Ik heb het over visceraal vet. Dit is het type vet dat zich verzameld rondom je vitale organen, zoals je lever, nieren en maag, en welke wordt gelinkt aan diabetes type 2 en andere enge ziekten.

Sterker nog, een recente studie heeft ontdekt dat het regelmatig drinken van frisdrank ervoor zorgt dat het vet rondom lever en skelet toeneemt met maar liefst 100%. Wat kan zorgen voor ernstige aandoeningen aan je lever.

De meest aanwezige visuele aanwijzing van visceraal vet is een uitstekende buik. Dus als jij begint te merken dat je buik verder naar voren begint te steken, dan moet je DRINGEND gaan letten op de hoeveelheid suiker die je inneemt.

Weet je niet zeker of dit het geval is? Ik merk het meestal vrij snel doordat ik mijn broek minder goed kan dichtritsen…

Light frisdrank drinkers zijn hier niet immuun voor.

Maak mensen in je omgeving ook bewust van het feit hoe slecht frisdrank wel niet is door dit artikel te delen op Facebook.

Een studie van de Universiteit van Texas heeft ontdekt dat bij mensen die light frisdrank dronken over een periode van 10 jaar de taille 70 procent is toegenomen in vergelijking met mensen die geen frisdrank dronken.

2. Frisdrank zorgt er niet voor dat jij je vol voelt

Frisdrank zorgt er niet voor dat jij je vol voelt

De suiker die je in frisdrank vindt bestaat grofweg voor 50 procent uit glucose en 50 procent fructose. Als we dit consumeren zonder vezels, dan kan ons brein geen fructose detecteren, waardoor de opnamen van deze calorieën niet gereguleerd wordt door ons lichaam.

Dit betekend niet dat je lichaam niet de nadelige gevolgen ervaart van de inname van deze calorieën – het betekend alleen dat jij je niet vol voelt erna.

Dit is gevaarlijk omdat je, bovenop je normale dieet, veel meer calorieën binnenkrijgt terwijl je dit niet voelt. Een glaasje frisdrank of 2 gaat er altijd wel in na een flinke maaltijd.

3. Door frisdrank ga je er sneller oud uitzien

Door frisdrank ga je er sneller oud uitzien

Alle producten op de markt die zich richten op het tegengaan van rimpels geven aan dat mensen niet blij zijn met de snelheid waarop ze er ouder gaan uitzien. Nou, blijf dan vooral lekker frisdrank drinken, dit versneld het verouderen alleen maar meer.

Alle frisdranken – ook de light varianten – bevatten fosforzuur. Dit zorgt ervoor dat ze langer houdbaar blijven door de frisdrank te beschermen tegen schimmel en bacteriën.

Als dat nog niet spannend genoeg is voor je, dan hier een studie gepubliceerd door het FASEBJ Journaldie hebben getest dat muizen met hoge fosfaat niveaus gemiddeld 5 weken eerder dood gaan dan muizen met normale fosfaat niveaus.

Het zijn dus niet alleen je organen die baat hebben bij het stoppen met het drinken van frisdrank. Je wordt er ook minder snel oud door. Daarnaast krijg je er ook een mooiere huid van.

4. Het drinken van frisdrank kan leiden tot insulineresistentie

Het drinken van frisdrank kan leiden tot insulineresistentie

Insulineresistentie is de gateway naar metabool syndroom. Dit beschrijf ik als een groep risico factoren (zoals een hoge bloeddruk en overtollig vet rondom de taille) die geassocieerd worden met type 2 diabetes en hartziekten.

De belangrijkste rol van insuline in ons lijf is om glucose door te sturen vanuit onze bloedbaan naar de goede cellen. Wanneer je teveel suiker inneemt in de vorm van frisdranken, bombardeer je in principe je lichaam met een samenstelling die ervoor zorgt dat je alvleesklier steeds meer en meer insuline moet produceren.

Dit leidt tot insulineresistentie, iets waar je liever geen last van wilt hebben in je leven. Aangezien dit een grote rol speelt in de ontwikkeling van allerlei ziekten.

5. Frisdrank draagt bij aan hart -en vaatziekten

Frisdrank draagt bij aan hart -en vaatziekten

Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig last van hart -en vaatziekten op steeds jongere leeftijd. Waar zou dit door komen denk je? Frisdrank, onder andere…

De complicaties die hart -en vaatziekten met zich meebrengen bestaan uit hartaanvallen, hartfalen, beroerten en hartstilstand. Je kan er jaren mee leven, en zelfs een aantal hartaanvallen overleven, maar uiteindelijk krijgt die je te pakken en ga je neer.

Er wordt aangeraden om niet meer dan 6 eetlepels suiker per dag binnen te krijgen. Om dit in perspectief te plaatsen: één blikje frisdrank bevat bijna 8,75 eetlepels suiker. Veel meer dan de aangeraden hoeveelheid. En dat terwijl dit hoogstwaarschijnlijk niet eens de enige suiker is die jij binnenkrijgt op een dag.

6. Frisdranken zijn gelinkt aan Alzheimer

Frisdranken zijn gelinkt aan Alzheimer

Alzheimer wordt al een behoorlijke tijd gezien als een erfelijke ziekte waar we geen controle over hebben.

Het is waar dat we jammer genoeg nog geen medicijn hebben ontwikkeld die helpt bij het bestrijden van deze vreselijke ziekte, maar meer en meer bewijs suggereert wel dat er manieren zijn om de ontwikkeling hiervan tegen te gaan.

Insulineresistentie is nu zo sterk gelinkt met Alzheimer dat het binnen medische sferen vaker beschreven wordt als diabetes type 3.

Verder is er nog een Japanse studie die claimt dat mensen met type 2 diabetes meer dan 2x zoveel kans hebben op het ontwikkelen van Alzheimer of andere vormen van dementie.

Ben jij bereid om je verstand te verliezen voor wat frisdrank? Ik niet in ieder geval.

7. Light frisdranken worden geassocieerd met ernstige hersenaandoeningen

Light frisdranken worden geassocieerd met ernstige hersenaandoeningen

De kunstmatige zoetstof genaamd aspartaam is een ingrediënt in vrijwel alle suikervrije frisdranken die sterk geassocieerd wordt met verschillende ernstige hersenaandoeningen. Waaronder beroerten (TIA), multiple sclerose (MS) en hersentumoren.

Patiënten met epilepsie wordt vaak aangeraden om geen light frisdranken te drinken door hun dokter. Als je geen last hebt van epilepsie dan is de kans erg klein dat jij een aanval gaat krijgen door het drinken van frisdrank, maar ik vind het wel een eng gegeven dat stoffen hierin kunnen zorgen voor dit soort aanvallen!

Voor de claim met betrekking tot de hersentumoren is er nog geen keihard bewijs, maar er zijn wel studies die het aan elkaar linken.

8. De kleurstoffen in sommige frisdranken bevatten chemicaliën die voor kanker zorgen

De kleurstoffen in sommige frisdranken bevatten chemicaliën die voor kanker zorgen

Als jij een fan bent van Cola (van welke merk dan ook), dan raad ik je aan om je blikje even neer te zetten en naar me te luisteren…

De bruine, karamel-achtige kleur van Cola bevat 2 chemische stoffen die er bij dieren voor zorgen dat ze kanker krijgen. Namelijk 2-methylimidazole en 4-methylimidazole.

Deze stoffen worden puur en alleen gebruikt zodat Cola zijn “mooie” bruine kleurtje krijgt. Het beïnvloed de smaak totaal niet. Zou jij niet alleen al dit stofje liever eruit laten en “gezondere” Cola drinken met een andere kleur?

In 2011 heeft de staat van Californië opgedragen dat er een waarschuwingslabel geplaatst moet worden op artikelen met te hoge concentraties van 4-methylimidazole voordat ze verkocht mogen worden.

Sindsdien claimen Coca-Cola en Pepsi dat ze dit ingrediënt eruit gehaald hebben, maar studies wijzen uit dat er nog altijd onveilige concentraties van deze stof in de Cola zitten.

9. De suiker in frisdrank kan verslavend werken

De suiker in frisdrank kan verslavend werken

Suiker zorgt ervoor dat we dopamine aanmaken, een stofje in onze hersenen waardoor we ons goed voelen. Dit is precies wat Cocaïne ook doet. Dit is één van de redenen waarom het zo moeilijk kan zijn om te stoppen met het consumeren van suiker, ook al weten we dat het slecht is voor ons.

Heb jij je ooit al eens helemaal volgepropt met suikers terwijl je eigenlijk al vol zat? Ik wel. Jij vast ook.

Vervolgens krijg je een uur of 2 na de suiker high ook nog last van een inzinking. Lijkt erg veel op het effect van drugs…

10. Frisdrank is superslecht voor je tanden

Frisdrank is superslecht voor je tanden

Dit weten we natuurlijk allemaal wel al. Onze tandarts verteld ons al van jongs af aan wat de gevolgen zijn van het drinken van frisdrank op je gebit.

Weet je nog dat fosforzuur waar we het eerder over gehad hebben? Dit spul is ook nog eens een nachtmerrie voor je tanden.

Dit zuur zorgt rottende tanden, gaten en tandvleesontstekingen. En onthoud goed, dit spul zit ook in light frisdranken. Voor diegene die nog altijd per se frisdrank willen blijven drinken.

Een studie gepubliceerd door tandartsen claimt dat de orale schade die veroorzaakt wordt door langdurig frisdrank gebruik even erg is als de schade die drugs aanricht. Soms zelfs erger.

11. Sommige frisdranken bevatten zeer giftige vlamvertragers

Sommige frisdranken bevatten zeer giftige vlamvertragers

Vlamvertragers vind je normaliter op producten waarvan je niet wilt dat ze in de fik vliegen. Zoals je bank of je beddengoed. Ik durf te wedden dat jij alleen niet wist dat (voornamelijk) frisdranken met een citroensmaak vlamvertragers bevatten in de vorm van broomhoudende plantaardige olie.

Deze olie wordt gebruik als ingrediënt in frisdranken om ervoor te zorgen dat de smaak behouden blijft. Deze olie zorgt voor geheugenverlies en zenuwaandoeningen.

Hierdoor is deze olie verbannen uit frisdranken hier in Europa en Japan, maar in Amerika zit het er wel nog in.

In 2014 heeft zowel Pepsi als Coca-Cola gezegd dat ze deze olie uit hun producten hebben gehaald, maar er zijn wel nog andere merken die het wel doen.

12. Frisdrank blikjes hebben een laag hars aan de binnenkant die gelinkt wordt aan onvruchtbaarheid

Frisdrank blikjes hebben een laag hars aan de binnenkant die gelinkt wordt aan onvruchtbaarheid

Misschien heb jij al eens gehoord van bisfenol A epoxyhars, beter bekend als BPA. Blikjes bevatten vaak een laag van dit spul die dient als barrière tussen het metaal en het drinken erin. BPA is een synthetische vorm van oestrogeen die gelinkt wordt aan diabetes, onvruchtbaarheid en kanker.

Zowel Coca-Cola als Pepsi hebben aangegeven te willen werken naar blikjes die geen BPA bevatten, maar hebben hier zich nog niet volledig aan toegewijd. Mijn advies? Blijf gewoon van dat vieze frisdrank af.

13. De bijwerkingen van genetisch gemodificeerde maïs zijn onbekend

maïs-en-gmo-e14365121545031

 

De meeste frisdranken bevatten grote hoeveelheden fructose stroop omdat dit type suiker een stuk goedkoper is dan rietsuiker.

Geraffineerde suikers als dit zijn slecht voor je lichaam, deze weet hier geen raad mee. Wederom omdat het geen vezels bevat.

Daarnaast zijn er ook studies rondom de negatieve effecten van Genetically Modified Organisms (GMO’s). De maïs waarvan de fructose stroop wordt gemaakt is voor het grootste deel ook genetisch gemanipuleerd om ervoor te zorgen dat ongedierte de plant niet kan beschadigen. Allemaal enge dingen, waar ik het liefst zo min mogelijk mee in aanraking kom…

14. Frisdrank heeft NUL nuttige voedingsstoffen

Frisdrank heeft NUL nuttige voedingsstoffen

De laatste reden om frisdrank om te geven is het simpele feit dat het NUL nuttige voedingstoffenbevat waar jij iets aan hebt.

Het is een blikje met alleen maar calorieën die alleen maar slecht zijn voor je lichaam. Zelfs een pizza of een burger van de Mac Donalds bevat in ieder geval nog iets van voedingstoffen (ik raad het natuurlijk niet aan om zoiets vaak te eten).

Een goede manier om gezond te blijven is om constant stil te staan bij dat wat je eet en je af te vragen wat of er nuttige voedingsstoffen in zitten.

Als er niets nuttigs in zit, dan skip je het toch gewoon?

Zo kom jij van jouw frisdrank verslaving af

Zo kom jij van jouw frisdrank verslaving afJammer genoeg kunnen er een hoop enge dingen in de wereld gebeuren door iets als frisdrank, maar zelfs als je dit weet is het nog moeilijk om te stoppen met het drinken ervan. Dat suiker verslavend werkt, helpt daar natuurlijk niet bij.

Hieronder een aantal suggesties met technieken die jij kan gebruiken om van je frisdrank verslaving af te komen. Want dat is het waarschijnlijk gewoon, ook al denk je van niet.

Stop niet in één keer. Als jij meer dan 1 blikje frisdrank per dag drinkt dan is het niet verstandig om van de hak op de tak direct te stoppen met het drinken ervan. Dit is bijna onmogelijk. Ga in eerste instantie de helft drinken qua frisdrank dan je nu drinkt, en verlaag het gebruik geleidelijk over een periode van bijvoorbeeld 4 weken.

Verander je routine. Loop jij het ‘s ochtends standaard naar de koelkast die vol staat met frisdrank? Verplaats het dan naar een plek waar je minder vaak komt. Als je het toch per se koud willen hebben staan, zet het dan op een iets minder opvallende plek in je koelkast.

Hou het gebruik in de gaten. Weet jij precies hoeveel blikjes jij op een dag drinkt? Zo niet, ga het dan in de gaten houden. Zo weet jij tenminste of je daadwerkelijk teveel frisdrank drinkt (alles is eigenlijk al teveel, maar goed). Op deze manier kun je er ook achter komen op welke momenten op de dag je frisdrank drinkt. Sommige mensen halen na bijvoorbeeld stressvolle momenten een blikje fris, om even tot rust te komen. Net zoals rokers dat doen.

Stel een doel. Kies één dag uit waarop je niks van frisdrank gaat drinken en hou je daaraan. Breid dit vervolgens uit naar meerdere dagen in de week.

Waar het eigenlijk op neer komt is het volgende: aan frisdrank heb je HELEMAAL NIETS. Het smaakt alleen lekker, that’s it. Het drinken ervan heeft voor de rest alleen maar slechte gevolgen op jouw lichaam.

Frisdrank drinken is nutteloos!

 

Lees verder via de Bron: Voeding Ontmaskerd!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16417629136 12872d2736 TTIP e1429729247882

Gelekt document toont: TTIP ondermijnt parlementen

Valt Turkije nu IS doelen aan of Koerdische doelen? In 1 week 260 Koerden gedood bij luchtaanvallen