in , , ,

1,5 miljoen Nederlanders kunnen dit jaar fluiten naar vakantiegeld: ‘Ondernemers krijgen het niet bij elkaar gespaard’

Zo’n anderhalf miljoen Nederlanders zal dit jaar geen vakantiegeld- krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van vakbond CNV.

De meeste werkgevers zijn verplicht om in mei of juni 8% van het jaarloon als extra betaling uit te keren, maar voor meer dan een miljoen Nederlanders zal dat dit jaar niet plaatsvinden.

Eén op de vijf gaf in De Honds onderzoek aan naast het salaris de wettelijk verplichte extra niet te krijgen. Dat correspondeert met 1,41 miljoen Nederlanders.

In het Algemeen Dagblad legt Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, uit hoe het zo heeft kunnen lopen.

De reden is de , waardoor veel ondernemers “simpelweg geen meer op hun rekening” hebben. Het probleem is het grootst in de horeca en de toerisme: daar krijgt 70% geen vakantietoelage.

“Ondernemers krijgen het gewoon niet bij elkaar gespaard,” aldus Biesheuvel.

Zowel werkgevers en werknemers maken zich op voor een juridische strijd om …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duits onderzoeksteam legt leugens over IC-bedden bloot: slechts 4% bezet door coronapatiënten!

Zorgen over wijziging wetsvoorstel: ‘Hugo de Jonge wil ons medisch geheim afschaffen’