in , , , ,

2016 beter dan 2015? Vergeet het maar.. Zelfs Juncker gelooft er niet in.

“Ik maak me geen illusies”. Zo antwoordde Europees Commissievoorzitter Jean-Claude vrijdag bij aanvang van de tweede dag van de Europese top in Brussel op de vraag of 2016 een beter jaar wordt voor dan 2015.

De diepe verdeeldheid over de Griekse en de massale vluchtelingenstromen brachten dit jaar de twee meest tastbare symbolen van de Europese integratie aan het wankelen: de en Schengen. Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz had het al over een “annus horribilis” voor Europa. Volgend jaar komt daar dan ook nog eens de dreiging van het Britse en een exit uit de Europese Unie bij.

“Ik maak me geen illusies”, antwoordde Juncker op de vraag of hij volgend jaar beterschap verwacht. Zo verwacht de Commissievoorzitter niet meteen dat de onenigheid over de opvang van vluchtelingen snel zal verdwijnen. “Ik ben niet overmatig optimistisch dat ons dat zal lukken”, zei hij over de slaagkansen voor de spreiding van 160.000 . Tot dusver zijn amper 230 asielzoekers vanuit en overgebracht naar andere landen.

Een kleine opsteker:

Lees verder bij de Bron: Wij Willen Het Weten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elfstedentocht ? Het zou zomaar gewoon kunnen, echt niet uitzonderlijk

Afspraken nakomen: Rutte verwacht druk Europees halfjaar