2019: Jaren die eindigen in ‘9’ zijn vaak tijden van grote onrust

En onrust is er!

mohamed_hassan / Pixabay

Zal 2019 de trend voortzetten?   Laatst sprak ik met een goede vriend en hij wees mij erop dat in de loop van de geschiedenisjaren die eindigen op 9, tijden van grote verandering en opschudding vaak voorkwamen. Ik was geïntrigeerd door wat hij met me deelde, en dus ging ik op onderzoek uit en ontdekte ik dat hij precies op koers was. In het bijzonder hebben we de afgelopen 100 jaar een ongebruikelijk aantal belangrijke historische gebeurtenissen zien plaatsvinden in de jaren die eindigen op 9, en dat lijkt nogal vreemd. Zou het kunnen dat het einde van een decennium en het naderende begin van een nieuw op de een of andere manier psychologisch iets in ons op gang brengt? Ik weet het niet, maar er lijkt een patroon te zijn. In dit artikel zal ik enkele dingen samenvatten die ik heb ontdekt, en ik zal je tot je eigen conclusies laten komen.

Laten we beginnen met 1929.   Zoals ik mijn lezers herhaaldelijk eraan herinner, hebben de meeste grote crashes op de aandelenmarkten de neiging om tijdens de herfst te gebeuren, en op 29 oktober 1929 was er een verwoestende aandelencrash in tegenstelling tot alles wat de ooit eerder hadden gezien. Die datum wordt algemeen beschouwd als het begin van de Grote Depressie, die tot op de dag van vandaag de ergste economische neergang is die de westerse wereld ooit heeft meegemaakt. De Grote Depressie duurde tien jaar en dat brengt ons bij de volgende “9” op onze lijst …

1939 was het jaar waarin de Tweede Wereldoorlog begon. Het was de meest catastrofale oorlog die de wereld ooit heeft gezien, en het eindigde pas in 1945. Er wordt geschat dat ergens tussen de 70 miljoen en 85 miljoen mensen werden gedood, en de oorlog schokte de zoveel dat we niet sindsdien een oorlog als deze gezien.

1949 was een jaar van grote verandering, en het was echt toen de gevechtslinies van de Koude Oorlog tussen het oosten en het westen definitief vast werden. Gedurende dit jaar kon de Communistische Partij van de volledige controle over het Chinese vasteland overnemen en werd de Volksrepubliek China formeel opgericht. Bovendien testte de Sovjetunie in 1949 hun eerste atoombom, het was het jaar van de Berlijnse blokkade en de NAVO werd gevormd op 4 april 1949.

1959 was het jaar waarin Fidel Castro aan de macht kwam. Dankzij het succes van de Cubaanse revolutie werd Cuba de eerste communistische macht op het westelijk halfrond en dit leidde uiteindelijk tot de Cubaanse rakettencrisis van 1963.

1969 was zo tumultueus dat er een aantal documentaires zijn gemaakt over dat ene jaar, en auteur Rob Kirkpatrick schreef er een heel boek over getiteld  “The Year Everything Changed” . Het was het jaar van de maanlanding, de moorden op Woodstock en de Manson. Gedurende dit jaar werd Richard Nixon beëdigd als president van de Verenigde Staten, 250.000 Amerikanen marcheerden naar Washington om te protesteren tegen de oorlog in Vietnam en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie werd opgericht.

1979 was het jaar van de Iraanse revolutie.   Ayatollah Ruhollah Khomeini kwam in februari aan de macht en de Iraanse gijzelaarcrisis begon in november. Als er geen Iraanse gijzelaarcrisis was geweest, is het mogelijk dat Ronald Reagan in 1980 door Jimmy Carter is verslagen. 1979 was ook het jaar waarin Margaret Thatcher voor het eerst premier van het VK werd en tot 1990 diende.

1989 was weer een revolutiejaar.   In juni van dat jaar werden de protocratische protesten op het Tiananmen-plein in Beijing op brute wijze verpletterd door de Chinese regering. Aan de andere kant van de wereld was 1989 het begin van de Fluwelen revolutie in Tsjechoslowakije, die uiteindelijk resulteerde in een vreedzame verdeling van die natie in de Tsjechische Republiek en Slowakije. George HW werd dit jaar beëdigd als president van de Verenigde Staten, en enorme protesten aan beide zijden van de Berlijnse muur leidden uiteindelijk tot de ineenstorting van de Oost-Duitse regering.

1999 was het jaar waarin Bill bijna uit zijn functie werd verwijderd. Op 12 februari heeft de Senaat van de Verenigde Staten Clinton vrijgesproken van meineed en obstructie van justitie. 1999 was ook het jaar waarin de euro de officiële munteenheid van de Europese Unie werd, en aan het einde van het jaar haalde de Y2K- de krantenkoppen over de hele wereld.

2009 was absoluut een jaar van “verandering”. Op 20 januari werd Barack Obama de eerste Afro-Amerikaan die president van de Verenigde Staten werd. Ondertussen leed de natie zwaar onder de ergste economische neergang sinds de Grote Depressie van de jaren 1930. Naar schatting zijn 8,8 miljoen verloren gegaan tijdens de “Grote Recessie”, en miljoenen Amerikanen verloren ook hun huizen als gevolg van de instorting van de subprime-hypotheek. Aan het einde van 2009 werd  de Economic Collapse Blog  gelanceerd.

Dus nu zijn we in een ander jaar dat eindigt op 9.  Tot nu toe hebben we in 2019 massale schietpartijen, mislukkingen van gewassen, dramatische escalaties gezien in onze handelsoorlog met China, en een potentiële oorlog met doemt op aan de horizon. Amerikanen zijn bozer, meer gefrustreerd en meer verdeeld dan ooit tevoren in de moderne Amerikaanse geschiedenis, en de reguliere media blijven de pot dagelijks roeren.

Het toneel is absoluut klaar om dingen te laten exploderen in de tweede helft van dit jaar, en veel mensen met wie ik het gevoel heb dat dingen echt op elk moment kunnen losbarsten.

Voor een groot deel is 2019 al een jaar van enorme onrust geweest, maar velen geloven dat het ergste nog moet komen. Dus houd je vast en hou vol, want ik dat dingen erg hobbelig worden.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Shop the Post

auteur Rob Kirkpatrick
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Media zaaien angst met ‘extreemrechtse omvolkingstheorie’

De eerste pagina’s van Epstein documenten gisteren vrijgegeven en hier zijn ze!