in

2021 = 1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar’ hyperinflatie

geralt / Pixabay

Is de zich in alle opzichten aan het herhalen, maar dan op nog veel grotere schaal? Daar lijkt het verdacht veel op.

Net als in de jaren ’10 – ’20 van de vorige eeuw is er met onvoorstelbare hoeveelheden uit het niets gecreëerd massaal schulden opgekocht en een enorme welvaart gecreëerd, en wil iedereen daar een graantje van meepikken.

Wall Street topman Michael Burry, die de bijnaam ‘Big Short’ kreeg omdat hij de eerste investeerder was die de subprime (2007-2010) voorzag, waarschuwt dat er plotseling zal uitbreken, net zoals destijds in de Weimar Republiek.

‘Mensen hebben gezegd dat ik de vorige keer niet heb gewaarschuwd,’ reageerde hedge fund manager ‘Big Short’ Burry op de storm aan reacties op zijn hyperinflatie voorspelling.

‘Dat heb ik wel, maar niemand luisterde. Dus waarschuw ik nu. En weer luistert er niemand. Maar ik zal bewijs hebben dat ik heb gewaarschuwd.’

Afgelopen zaterdag twitterde Burry dat de Amerikaanse regering met zijn MMT (Modern Monetary Theory, de feitelijk communistische koers die al zo’n 7 jaar in de EU wordt gevolgd) ‘ uitnodigt’.

De regering Biden trekt biljoenen uit om de en te midden van de corona crisis ‘overeind’ te houden, maar bereikt daarmee het tegendeel zodra deze weer stapsgewijs worden geopend.

Als de vraag weer toenement zal al dat geld de prijzen en kosten van werknemers doen exploderen, wat het begin zal zijn van razensnel uit de hand lopende inflatie, oftewel hyperinflatie.

‘Het kon niet op’

Ook Bank of America CIO Michael Hartnett vergelijkt de ‘tsunami aan fiscale stimulansen’ en het monetariseren van de enorme schuldenlast (wat in de EU sinds 2014 wordt gedaan met massaal opkopen van staatsschulden en met negatieve rente, ten koste van spaargelden, pensioenen en koopkracht) rechtstreeks met de situatie in …..

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The World on Notice: MAGNETIC EXTINCTION

Synthetische mRNA-Covid-vaccins: een risico-batenanalyse