in ,

2025 – 2028 epidemie: SPARS, de Corona variant op steroïden

Het Johns Hopkins Center for Health Security heeft een zelfgestuurd oefenscenario uitgebracht voor communicatoren van en risicocommunicatie-onderzoekers die graag hun begrip willen verdiepen van de communicatiedilemma’s die kunnen ontstaan ​​wanneer medische tegenmaatregelen worden ontwikkeld en verspreid tijdens een pandemie.

Het SPARS-scenario omvat een uitbraak van het nieuwe SPARS-coronavirus dat voor het eerst werd geïdentificeerd in een grote Amerikaanse stad in 2025. Over een periode van drie jaar verspreidt het virus zich naar elke Amerikaanse staat en meer dan 40 landen, waar de sterftecijfers variëren afhankelijk van de mogelijkheden. van lokale gezondheidssystemen.

In de Verenigde Staten wordt een bestaand medicijn hergebruikt om SPARS-symptomen te behandelen, terwijl federale regelgevers samenwerken met een farmaceutisch bedrijf om de productie van een SPARS- te versnellen. De respons verschilt in andere landen. Wat volgt is een landelijke -inspanning en aanhoudende spanningen in de Amerikaanse gezondheidszorg door een gestage stroom patiënten die behandeling zoeken voor ernstige post-SPARS-complicaties.

Scenariodeelnemers worden uitgedaagd met een reeks communicatiedilemma’s die uit deze verhaallijn voortvloeien. Actiepunten hebben betrekking op risicocommunicatie, controle van geruchten, coördinatie en consistentie van berichten tussen de verschillende instanties, probleembeheer, proactieve en reactieve mediarelaties, culturele competentie en ethische overwegingen.

“Deze rigoureuze, gesimuleerde noodsituatie op het gebied van gezondheid biedt beoefenaars en wetenschappers de mogelijkheid om mentaal reacties te oefenen en tegelijkertijd de implicaties van hun acties af te wegen”, zegt Monica Schoch-Spana, PhD, senior medewerker bij het Centrum en SPARS-projectleider. “Tegelijkertijd hebben lezers de kans om te ontdekken welke mogelijke maatregelen die in de huidige omgeving worden geïmplementeerd, vergelijkbare communicatiedilemma’s of klassen van dilemma’s in de toekomst kunnen voorkomen.”

Schoch-Spana’s team bestond uit scenarioschrijvers Matthew Shearer, MPH, senior analist bij het Center, en Emily Brunson, PhD, universitair hoofddocent antropologie aan de Texas State University, samen met bijdragende Center-auteurs Sanjana Ravi, MPH, senior analist; senior medewerkers Tara Kirk Sell, PhD, MA, en Gigi Kwik Gronvall, PhD; en Hannah Chandler, onderzoeksassistent.

Om ervoor te zorgen dat het scenario rekening houdt met snelle technologische innovatie en de verwachtingen van de deelnemers overtreft, verzamelde het projectteam van het centrum informatie van experts op het gebied van de materie, historische verslagen van vroegere medische crises, hedendaagse mediaberichten en wetenschappelijke literatuur op het gebied van sociologie, voorbereiding op noodsituaties, onderwijs en risico- en crisiscommunicatie.

“We zijn verheugd om dit waardevolle hulpmiddel beschikbaar te stellen aan iedereen die zich inzet voor het versterken van - en risico communicatiestrategieën op het gebied van de volksgezondheid”, aldus Schoch-Spana.

Het scenario wordt afgesloten met een korte paragraaf over de communicatiedilemma’s die zich bij incidentherstel kunnen voordoen.

Over het Johns Hopkins Center for Health Security:
Het Johns Hopkins Center for Health Security beschermt mensen tegen ën en rampen en bouwt veerkrachtige gemeenschappen op door middel van innovatieve studiebeurzen, betrokkenheid en onderzoek die de organisaties, systemen, beleid en programma’s versterken die essentieel zijn om te voorkomen en reageren op crises op het gebied van de volksgezondheid. Het centrum maakt deel uit van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health en …..

Lees verder bij de bron: CommonSenseTV


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe normaal: Schotse vrouw kampt met ondraaglijke uitslag over het hele lichaam na AstraZeneca-vaccin

Machtsgreep D66: ‘Premier’ Kaag van team Klaus Schwab gooit Rutte onder de bus en houdt hem vervolgens in leven