in

21e eeuw vangt aan, het einde van het Neoliberalisme

De kogel is door de kerk. De gevestigde orde is geschokt ! Trump is het geworden ! Ik heb die campagne niet zo gevolgd maar wat mij opviel was dat op alle fronten Trump zo werd neergezet dat hij gezien zou worden als HorrorClown.

De waarheid en de feiten spreken elkaar tegen, rare zin, ik weet het. De media zetten vooral in op berichtgeving over een vrouw die de 70 al gepasseerd is. Als zij gekozen zou worden was dat een vrijbrief geweest voor de voortzetting van het grootkapitaal en de gevestigde orde. De bekende “ze doen een plas, en alles blijft zoals het was !”

Een andere Clown, laten we hem even Adriaan noemen, die acrobaat, werd naar voren geschoven. Het was Reagan een B-acteur, ook van het republikeins kamp. De beste man werd niet gehinderd door enige politieke kennis, hij had adviseurs ! Die schreven zijn speeches. Achter de schermen hebben de “adviseurs” de macht gegrepen en ruim baan gemaakt voor het bedrijfsleven.

De oorsprong van de Illuminati werd ook wel beweerd. Een pact met Groot Brittannië ( gemene best) werd gesloten en voor de bühne werd Reagan een wereldleider zij aan zij met Margaret Thatcher. Bedrijven moesten de vrijheid hebben te handelen , zonder restricties en politieke belemmering. Zie het als een aanslag op de democratie in het algemeen. En het gebeurde.

In Europa werd het pijnlijk zichtbaar dat opgebouwde rechten van werknemers met handen en voeten getreden werden. Mijnwerkers en havenwerkers waren aan het staken om afbraak te voorkomen, Thatcher brak de staking door een politiemacht op af te sturen. De britse vakbonden werden aan banden gelegd en het stakingsrecht kwam tot een einde.

De bedrijven, lees multinationals van VS oorsprong, deden een stap naar voren en gingen voor winstmaximalisatie, in werden dat bezuinigingen genoemd. Een vuile campagne werd opgezet en de werd steeds meer buitengesloten in het democratisch proces. Bedrijven moeten winst maken , dat is goed voor de . Er zijn teveel regels en dat gaat ten koste van het bedrijfsleven. De vakbonden in Nederland waren geschrokken van het feit wat in GB gebeurde. Ze zochten hun heil in vergaderen en zo werd het “poldermodel” uitgevonden. Dat daarbij de achterban van diezelfde vakbonden een afkeuring liet blijken, vond men heel vervelend.

De media bracht het zo in het nieuws dat staken en opkomen voor het het recht een halsmisdaad was en een rem op de economische motor. Vandaar dat men in de Televaag zoveel reacties leest van mensen die meer lijken op bange vogeltjes. Staken ? Dat kost je je baan, lid zijn van een vakbond ? Niet doen dan vergoi je je toekomst. En wat haalde de kranten ? Juist ! Staken was passe en not done. Dat daarmee de weg werd vrijgemaakt voor een groot egoisme en graaierij, was eerder bijzaak.

Na de intrede van het flexwerk, en opkomst van de uitzendbureaus, begon het volk toch wel enigszins te morren. Stakingen werden gebroken middels de “onafhankelijke rechter”. Het belang van bedrijven staat voorop ! De werknemers zag zijn zekerheid verdwijnen, zijn loon niet stijgen. Dat met anders, meldde de politiek, we gaan privatiseren, we laten het over aan de markt. Nu ! Staatsbedrijven moesten worden verkocht, de Nuts werd aangeboden op de “vrije markt”. Duizenden mensen verloren hun baan, de staat stond erbij en knikte.

De staatsschuld verminderde, echter de bevolking kon de lasten niet meer goed betalen en een hele onderlaag verdween in . De staatskas werd enkele jaren goed gespekt, en toen merkte de politiek dat wat je verkoopt, dat je dat kwijt bent. Via belastingen zou dit dus toch enigszins moeten terugkomen. Nu dat gebeurde niet. We zagen politici en directeuren baden in weelde, het contrast met de burger werd steeds groter. Protesten werden gebagatelliseerd en toen kwam de omslag. Intrede van de Euro !

De Euro, is nog steeds het product van een monetaire Unie, een samenwerking van financiële instellingen om de handel en betalingsverkeer te verbeteren. Een blok te vormen tegen de Dollar, Yen en de Roebel. Veel landen sloten zich aan en de landen die het niet aankonden werden geholpen door het monetaire fonds ( VS). De droom een politieke Unie te creëren kwam door culturele verschillen niet van grond en is nog steeds niet van de grond. Het project is een dood paard. De Verenigde Staten van Europa is en blijft een Utopie.

Europa is geld en blijft geld. een gemiddelde van verschillende sterke en zwakke valuta maakt nu de dienst uit. Staatskassen van de diverse landen zijn boekhoudkundig opgepept en andere afgewaardeerd. Griekenland en IJsland waren de zorgenkinderen, zij moesten opgepept worden om mee te doen. IJsland stopte en ging autonoom verder. Griekenland ? Ach dat weet U wel.

Waar we momenteel mee te maken hebben is een complete leegverkoop van de Europesche landen, het bezit is nagenoeg nul, schulden en lasten zijn enorm. Het echte geld is overgedragen aan verzekeraars en . De rupsjes nooitgenoeg trekken aan hun stropdas en zeggen, “We zitten in zwaar weer, de kosten moeten lager en het prijsniveau omhoog !” Dit resulteerde in een deflatie. De Amerikanen kenden dit fenomeen ook, echter zij kampen met een als de wapenindustrie tot een halt zou komen. Dus oorlogen werden gecreëerd, het 9/11 debacle, ISIS en de As van het Kwaad. De Arabische lente was het antwoord op een Amerikaanse actie van H.Clinton, die als minister van Buitenlandse zaken opdracht gaf tot het afzetten van Khadaffi ( Libië ).

Met de verkiezing van Donald Trump wordt een weg ingeslagen die meer op het Amerikaanse continent gaat plaatsvinden, over enige jaren plukken wij de vruchten er pas van. Hij heeft natuurlijk gekeken war winst te behalen is, “We pakken de infrastructuur in de VS aan ! ” Gevolg ? Mensen kunnen weer aan het werk, en wel langdurig ! Financiële instellingen zullen de knip moeten opentrekken, dus investeren. Staatsschuld zal verminderen in de VS. Dat betekend voor de zittende “Elite” dat ze hun vermogen zien slinken en zelfs straatarm kunnen worden. De “Graaiers” zullen moeten werken voor hun geld, hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor hun wanprestaties. Daar gaat dat toe leiden.

Hier in Europa ? De schrik zit erin, nu begint het schoonpraten en indekken. De Mea Culpa's zijn niet van de lucht. Frankrijk heeft zich al laten horen. De ratten in het algemeen hamsteren hun wangzakken geheel vol en vertrekken met een stille trom. De resultaten hiervan merken wij pas over 2 jaar. Het verschil met Reagan ? Donald Trump heeft adviseurs die adviseren, Trump en senaat gaan dat samen bepalen. Langzaam maar zeker zullen we zien dat de rotte appels in de regeringen zullen wegrotten en verdwijnen. Een tijdperk van voorspoed gaat aanbreken. Minder oorlog, meer samenwerking. Waarom ? Omdat voor landen die oorlog willen voeren er geen geld meer is om dat te doen. En de VS ? Zij maken het dan mogelijk via de NATO !

Zorg dat je een leger hebt, investeer hierin, dat zegt Trump. Dus Nederland staat een teruggang te wachten naar de jaren '45. Aanschaf tanks, aanschaf schepen, werven manschappen, Dienstplicht komt ook om de hoek kijken. De vraag is alleen, wie is de vijand ?

 

Lees verder via de Bron: urubin.com

Photo by Jordi Bernabeu cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elite weet niet half wat er onder de bevolking

Geïndoctrineerde upperclass is volkomen onwetend over wereldpolitiek