in , , , , ,

36 Grieken gearresteerd vanwege plaatsen groot christelijk kruis om migranten af ​​te schrikken

De politie arresteerde 35 Griekse burgers en een Albanese man op het Griekse eiland Lesbos voor het opzetten van een gigantisch metalen kruis dat bedoeld was om en vluchtelingen ervan te weerhouden het eiland te bereiken.

Ze werden gearresteerd op beschuldiging van willekeurige bezetting van openbaar bezit en het opzetten van een illegale constructie .

De site op de kliffen van Apellia in Mytilini, de hoofdstad van Lesbos, ligt op het terrein van de beroemde vesting van het eiland en wordt beschermd door archeologische wetgeving.

Een cementkruis werd op dezelfde manier opgericht in augustus 2018, en trok de woede van de lokale “Coëxistentie en communicatie in de Egeïsche” groep, die het monument afkeurde als “beledigend voor het symbool van het christendom, een symbool van liefde en opoffering, niet van racisme en intolerantie.”

Het bestempelde degenen die het hadden opgesteld als “aspirant-kruisvaarders” en riep de autoriteiten op het te vernietigen.

Het werd vernietigd door vandalen in de nacht een maand later maar niemand werd gearresteerd.

Het monument was het nieuwste in een reeks evenementen die als anti-migrant werden gezien. Witte kruisen werden geschilderd in de buurt van stranden die bezocht werden door migranten en vluchtelingen en sommige omwonenden ontruimden ook enkele migranten en vluchtelingen van stranden.

Sommige locals eisten later dat het kruis werd hersteld, inclusief de rechtse ‘vrije burgers’ partij, die vorige maand in een verklaring beweerde dat de ‘Syrische massa, die de macht van ons land verwoest, haar hoogste doel heeft bereikt: de totale vernietiging en vernietiging van elk Grieks en christelijk element van onze Grieks-orthodoxe cultuur. ”

Het Griekse eiland, gelegen in de Egeïsche Zee nabij de kust van , werd een van de belangrijkste toegangspoorten tot Europa toen de migratie- en in 2015 tot nieuwe hoogten uitbarstte.

Jaren later verblijven er nog steeds duizenden in overbevolkte kampen.

In een korte videoclip zegt een van de gearresteerde inwoners: “Het lijkt erop dat we veel mensen hebben gestoord. De beschuldigingen waarvoor we gearresteerd zijn, zijn belachelijk. En als ze het (het kruis) scheuren, zullen we het opnieuw verhogen. Ze moeten begrijpen dat dit ons land is, dit is onze en dit is ons symbool.“

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie steeds minder snugger: faal nummer 5329884230847, vandaar dat ze alleen nog flitsen?

EU wil medezeggenschap burgers via petities de nek omdraaien