in , , ,

40% van de ouderen komen niet meer rond

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Bijna vier op de tien gepensioneerden hebben niet genoeg aan het pensioeninkomen.
Dat beek zondag uit de uitkomsten van een peiling van senioren­organisatie ANBO onder 9000 gepensioneerden. Vooral mensen met een middeninkomen en hoge zorgkosten zeggen moeizaam rond te komen.

Volgens de ANBO is hun inkomen te hoog voor toeslagen, maar hebben ze wel te maken met een stapeling van maat­regelen door het . Het gaat daarbij om hoge eigen bijdragen voor zorg en het afschaffen van zorgvergoedingen

Veel ouderen bezuinigen op de dagelijkse boodschappen, maar van degenen die stellen niet meer rond te kunnen komen, zegt bijna 30 procent dat zij niet verder kunnen bezuinigen. „De financiële rek is eruit”, zegt directeur Liane den Haan van de ANBO.

Ook is er volgens haar veel onrust onder gepensioneerden, nu fondsen in 2017 dreigen te moeten korten door de lage . „Al acht jaar op rij staat de onder druk doordat pensioenen niet geïndexeerd of zelfs gekort zijn.

Lees verder bij de Bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gênant: 1/3 van ontwikkelingsgeld geeft Nederland aan zichzelf uit

Eigen risisco naar 500 euro: Veel mensen straks volkomen zonder medische hulp