in , ,

‘400 miljoen per jaar is teveel’, dus breekt Rutte III de rechtsbijstand af en koerst aan op klassenjustitie

Mensen gaan meer betalen voor rechtshulp en moeten meer zelf regelen, zo wil het ministerie.

Het stelsel van rechtsbijstand staat een drastische hervorming te wachten.

Dat blijkt uit concept-plannen waar minister Sander Dekker (Rechtsbescherming, ) aan werkt, die naar verwachting dit najaar gepresenteerd worden en die in handen zijn van NRC.

Als de plannen doorgaan dan gaan ze in tegen het regeerakkoord, waarin was afgesproken dat er bij hervorming van de rechtsbijstand geen rechtsgebieden worden uitgesloten.

Het gaat bijvoorbeeld om zaken rond echtscheidingen, ontslag en schulden. Nu hebben mensen met een laag inkomen recht op een gesubsidieerde advocaat als ze die niet zelf kunnen betalen. Dat kost jaarlijks ruim 400 miljoen . Te veel, vindt Dekker.

Lees ook dit interview terug met Herman van der Meer, president van het gerechtshof in Amsterdam:‘Onderbetaling schaadt kwaliteit rechtsbijstand’

Vorig jaar concludeerde een onderzoekscommissie dat advocaten nu zo’n 28 procent van de uren die ze werken aan zaken in de rechtsbijstand niet betaald krijgt.

Lees ook eens verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bananenrepubliek onwaardig: Defensie laat militairen in de kou staan, “fix jullie eigen uitrusting maar”

Appverbod voor alle voertuigen per 1 juli 2019