in ,

5,1 Miljard euro “weggegooid”: Balkanlanden falen bij toetredingseisen EU

De zes Balkanlanden die lid van de willen worden, kampen met een tekort aan politieke wil om de vereiste hervormingen door te voeren. De Europese Rekenkamer concludeert dat in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Het betreft de kandidaat-lidstaten Albanië, Macedonië, Montenegro en Servië en de potentiële kandidaten Bosnië en Kosovo. Zij kregen tussen 2007 en 2014 in totaal 5,1 miljard aan zogenoemde pretoetredingssteun uit Brussel.

Dat was “geen” weggegooid , maar strengere voorwaarden en verlaging of opschorting van de EU-subsidies kunnen een goede stok achter de deur zijn, aldus de rekenkamer.

Om lid te worden van de EU moeten landen aan een hele reeks voorwaarden voldoen, onder meer op het gebied van de , persvrijheid en - en misdaadbestrijding. Het zwakke openbaar bestuur in de westelijke Balkanlanden maakt dat er niet veel schot in de hervorming van publieke instellingen zit. Naast gebrek aan politieke wil spelen ook een tekort aan geld en mankracht een rol.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaan onze miljarden weer: Europese Commissie wil aparte begroting en buffer voor eurolanden

En weer een middelvinger van Rutte: geen datum kabinetsreactie over Oekraïne-referendum