in , , , , , ,

5G blijkbaar erg belangrijk: Huawei CEO vergelijkt 5G met “nucleaire bom”, waarschuwt VS tegen technische koude oorlog

Huawei CEO Ren Zhengfei heeft uitgehaald in de Verenigde Staten en specifiek president in interviews met de Duitse Wirtschaftswoche  en  Handelsblatt  kranten op een sleutelmoment dat Duitsland zich beraadt over het toestaan ​​van de ultrahoge internettechnologie van het Chinese bedrijf onder een voorgestelde “geen spion overeenkomst”.

Zhengfei vergeleek Trump's recente opmerkingen over 5G als een bedreiging die vereist dat de VS “bewaakt blijven voor de vijand en dat we vijanden hebben” als vol overdreven angsten die lijken op een “atoombom”. Zhengfei zei in een interview dat “Helaas, de VS ziet 5G- als een strategisch wapen,” en voegde toe:  “Voor hen is het een soort nucleaire bom.”

Op dit moment hebben de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en zelfs Japan een algemeen verbod op de technologie van het Chinese bedrijf ingevoerd om in hun land te worden verkocht of geïmplementeerd. En andere zogenaamde “Five Eyes” -landen voor het delen van inlichtingen, het VK en , zouden naar verluidt een verbod overwegen.

Duitsland heeft deze week aangegeven dat  er geen plannen zijn om te voorkomen dat de Chinese telecommunicatie-gigant deelneemt aan de bouw van het ultrasnelle 5G- in Duitsland.

Zhengfei vertelde de Duitse nieuwsbladen dat hij verzekerd is dat de telecommunicatie-regulator van het land geen toezicht op “backdoors” op zijn 5G-apparatuur in het land mogelijk zou maken.

Hij waarschuwde in de Duitse media-interviews van deze week : “Als het Westen geen nieuwe Koude Oorlog wil, moet het open blijven en de opkomst van andere landen accepteren.”

Volgens de CEO:  “We moeten ons weer concentreren op economische ontwikkeling en vrede creëren” in plaats van oorlogen te ruilen en beschuldigingen van diefstal van bedrijfsgeheimen te neutraliseren.

Zhengfei beloofde verder dat hij er bij de Chinese regering persoonlijk op zou aandringen een ‘geen-spion-overeenkomst' met Duitsland te ondertekenen en Huawei en andere bedrijven te verplichten zich aan de algemene gegevensbeschermingsverordening van de EU (GDPR) te houden.

De oprichter en het hoofd van Huawei, ook dagen geleden, zeiden dat hij gelooft dat de aanhouding van zijn dochter Meng Wanzhou in december politiek gemotiveerd was. Hij zei “misschien” toen CNBC hem vroeg of Meng “gegijzeld” werd vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en .

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Uit zowel Duits als Belgisch onderzoek blijkt dat er geen concreet bewijs is dat Huawei spioneert in Westerse landen. EU-landen kunnen volgens de onderzoekers dus gewoon zakendoen met het Chinese techbedrijf.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals altijd en bedenk, pas net gestart: renovatie Binnenhof dreigt uit de klauwen te lopen

Hoppa weer een EU-censuurmaatregel: ‘Terreurpropaganda binnen uur van internet, boete 4% van wereldomzet’