in , , ,

70% van de Nederlanders niet bewust over invloed negatieve BKR-registratie bij afsluiten mobiel abonnement

3967471382 45b0dd48fc orwell animal

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet dat een negatieve BKR-registratie meetelt bij het afsluiten van een mobiel abonnement.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Sim Only-provider Robin Mobile. Meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) denkt dat de financiële situatie niet uitmaakt bij het afsluiten van een mobiel abonnement – toch is dit wel degelijk het geval.

Van tevoren doen veel providers namelijk een kredietcheck bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) of Preventel, om zich ervan te verzekeren dat de gebruiker zijn abonnement ook in de toekomst kan blijven betalen. Op basis daarvan kunnen ze besluiten een abonnement al dan niet af te sluiten.

In Nederland heeft maar liefst 1 op de 5 huishoudens risicovolle of problematische schulden. Verder zijn er bijna 800.000 mensen met een negatieve registratie bij het BKR, die daardoor helaas mogelijk moeite hebben met het afsluiten of verlengen van mobiele abonnementen. Toch geeft in het onderzoek meer dan de helft van de Nederlanders (56 procent) aan dat ook mensen in de schuldsanering recht hebben op een mobiel abonnement.

Nederlanders die nu nog een BKR-registratie hebben en die kiezen voor een mobiel abonnement inclusief een mobiele telefoon ter waarde van 250 euro of meer, worden extra geregistreerd bij het BKR.

Sinds kort wordt dit namelijk gezien als koop op afbetaling met als gevolg dat ook deze mensen op basis van een kredietcheck mogelijk een toekomstig abonnement mislopen. Maar ook bij andere instanties kan een dergelijke BKR-registratie gevolgen hebben, bijvoorbeeld bij hypotheekverstrekkers en banken.

Lees verder via de Bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
in article bf euro breakdown

Je kon erop wachten: GeenPeil en andere eurosceptische initiatieven ontvingen ten onrechte EU-subsidie

24600102276 a7b8b049c2 van der steur

Meer, meer, veel meer EU: Kabinet achter oprichting Europees Openbaar Ministerie