80% van de ouderen in financiële problemen

De koopkracht van de drie miljoen gepensioneerden is sinds de crisis afgenomen met gemiddeld 7,5 procent. Sommige groepen ouderen hebben tot 13 procent ingeleverd.

De inkomensval brengt inmiddels al 80 procent van de senioren in financiële problemen.

Sinds vorig jaar moeten zij hoge eigen bijdragen betalen voor allerlei vormen van zorg en zijn compensaties en de fiscale ouderenkorting vervallen, terwijl hun pensioenen zijn bevroren of gekort.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

En dan meteen een zoet houden bericht erachteraan:

Kabinet op zoek naar tegemoetkoming ouderen

Het kabinet gaat waarschijnlijk proberen om iets te doen aan de verdeling van de koopkracht.

Premier Rutte zei voor aanvang van de vergadering dat hij streeft naar een evenwichtig koopkrachtbeeld, en dat hij er serieus naar zal kijken. Maar hij waarschuwt ook dat hij geen garanties kan geven. “De marges zijn smal.”

VVD-fractievoorzitter Zijlstra tempert de verwachtingen. Volgens hem is een deel van de koopkrachtachteruitgang van ouderen te wijten aan tegenvallende resultaten bij pensioenfondsen. “Dit zijn private overeenkomsten, tussen werkgevers en werknemers. Daar gaat de overheid niet over.”

Lees verder via de Bron: NOS

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. GERECHTIGHEID schreef:

  Het is ongelooflijk en ongehoord wat dat schorum in Den Haag de bejaarden aandoet en het eind is nog lang niet in zicht want ook in 2016 staan er bij dit hoogst asociale kabinet (wat in ons land ooit bestaan heeft) weer forse bezuinigingen op het programma. Ik heb veel meer ingeleverd dan 13% want ik ben ook nog eens chronisch ziek en dat is ook door allerlei bezuinigingen onbetaalbaar geworden.
  Het moet nu afgelopen zijn anders ga ik dat tuig in Den Haag echt te lijf!!!
  We hebben dit te danken aan de verraders van de PVDA en de volgevreten schoften en zakkenvullers van de VVD!
  Zijlstra lult uit zijn nek over de pensioenen; juist door overheidsingrepen wordt het pensioen steeds verder aangetast! Die zak staat gewoon weer eens te liegen zoals gewoonlijk; hij moet zich doodschamen
  Het wordt echt tijd voor een volksopstand!

 2. Henny Groote schreef:

  Het komt door tegenvallende resultaten van de pensioenfondsen? Wat een onzin, de meeste ouderen en chronisch zieken hebben geen pensioenvoorziening. Ook de “kleine” zelfstandigen hebben dat niet behalve dat ze hun eigen vermogen in hun eigen bedrijf hebben geïnvesteerd. Dan is er alleen “kale” AOW. Voor een alleenstaande netto € 1057 per mnd. Te weinig om van te leven, teveel om dood te gaan.
  Als er onverhoopt schulden zijn is de berekende beslagvrije voet € 1147.Dus zeker al 90 euro tekort. Het laatste voorstel van Rutte + € 10.00 per mnd. een fooi! Voor 3 zak biologische aardappelen? Verder nog iets?
  Rutte Zijlstra en Dijsselbloem denken nog steeds “dat er geen armoede is in Nederland”. De helft van de ouderen leeft onder het bestaansminimum.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: