in , , , , ,

90.000 geheime CIA-bestanden over telepathie, helderziendheid en MK-ULTRA online beschikbaar

Tienduizenden geheime -bestanden werden openbaar gemaakt na jarenlang gekibbel. Deze omvatten meer dan 12.000 documenten over het Stargate-programma, een onderzoek naar remote viewing, dat de in het geheim uitvoerde.

In de vroege jaren zeventig ondersteunde de CIA een programma voor het onderzoeken van een vorm van buitenzintuiglijke waarneming, genaamd remote viewing utility, die nuttig kan zijn voor het verzamelen van inlichtingen.

De Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA noemde dit programma de Sterrenpoort. Ze probeerden te achterhalen wat andere landen deden met helderziendheid. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar helderziendheid en helderzienden die door de werden gebruikt.

Helderziendheid duidelijk aangetoond

De paranormaal begaafden werden geschoold op afstand kijken, precognitie (de toekomst zien) en telepathie. Ze moesten informatie opnemen over doelen die niet op een conventionele manier konden worden benaderd.

Parapsycholoog en professor Jessica Utts van de Universiteit van Californië – Irvine concludeerde na haar beoordeling van het project dat helderziendheid duidelijk was aangetoond.

De studie die volgens haar als helderziendheid wordt voorgesteld, werkt net als onze andere vijf zintuigen, namelijk door verandering te observeren. Het is mogelijk dat helderziendheid een soort van sensing de toekomst is om significante veranderingen te vinden, heel erg zoals onze ogen het gebied aftasten voor visuele verandering, zegt Utts.

“Het heeft weinig zin om door te gaan met experimenten die ontworpen zijn om bewijs te leveren, omdat er weinig meer kan worden aangeboden aan iemand die weigert de huidige gegevens te accepteren,” zei de professor verder.

MK-ULTRA

Er zijn ook vele duizenden documenten vrijgegeven over MK-ULTRA. In de jaren vijftig heeft de CIA in het geheim geëxperimenteerd met onwetende testpersonen met als doel een manier te vinden om mensen te hersenspoelen.

In 1974 meldde de New York Times dat de CIA tussen 1953 en 1963, en mogelijk langer, onder de noemers Artisjok en MK-ULTRA had geëxperimenteerd met nietsvermoedende mensen. De krant ontdekte dat de CIA hersenspoelmethoden ontwikkelde.

Het toenmalige hoofd van de CIA, Richard Helms, had het schandaal al in 1973 aangeboden en verbrandde toen al het bewijs. Een stapel documenten werd echter verkeerd opgeslagen en werd intact gevonden.

MK-ULTRA had vestigingen in meer dan 150 deelprojecten met experimenten in meer dan 80 ziekenhuizen en universiteiten. De documenten over dit geheime programma kunnen hier worden gedownload of als u ze stuk voor stuk wilt bekijken, klik hier. Alles bij elkaar is ongeveer 90.000 documenten.

Op crowdfunding-site Kickstarter is een project gestart om de bijna 13 miljoen pagina's met CIA-documenten openbaar te maken, die op dit moment nog steeds geheim zijn.

Bekijk: Stargate Documenten
Bekijk: MK-ULTRA Documenten

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Chrome-browser gaat het makkelijker maken om betaalmuren te omzeilen

De prijs van ons eten is in 10 jaar tijd nog niet zo hard gestegen als nu