in ,

Aandeel buitenlanders in de gevangenissen van Duitsland en Nederland is sterk gestegen

gevangenis 1572596767
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Eerder ongepubliceerde cijfers van justitie tonen ontwikkeling in Berlijnse gevangenissen. FDP-parlementslid Marcel Luthe roept op tot meer personeel en detentie.

Berlijn Het aandeel buitenlandse gevangenen in de gevangenissen van Berlijn is sterk toegenomen. In het onderzoeks- en detentiecentrum Moabit bijvoorbeeld heeft minder dan een derde van de gevangenen het Duitse staatsburgerschap. Eind september dienden 923 gevangenen 293 Duitse burgers. Dat is een aandeel van 30,5 procent. Vijf jaar geleden maakten de Duitsers 44,8 procent uit.

Dit blijkt uit een niet-gepubliceerd antwoord van de rechterlijke macht op een parlementaire vraag van FDP-parlementslid Marcel Luthe. Hoewel gevangenen met een Duits paspoort de grootste groep in de vijf mannengevangenissen zijn, evenals de vrouwengevangenis en het jeugdgevangeniscentrum. Maar overal zinkt hun aandeel.

Turkije, Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika zijn sterk vertegenwoordigd

Duitse burgers in de Tegel-gevangenis waren nog steeds vertegenwoordigd in 2014 met 67,2 procent. Ondertussen heeft slechts 52,8 procent een Duits paspoort. In Plötzensee daalde het aandeel van 68,6 naar 60,9 en in Heidering bij Berlijn van 54,4 naar 44 procent. Alleen in open uitvoering zijn Duitsers nog sterker vertegenwoordigd met 67,4 procent.

Volgens de administratie zijn er bijzonder veel gevangenen uit Turkije en Polen, maar ook uit Zuidoost-Europese landen zoals Roemenië of Bulgarije. Bovendien is het aandeel gedetineerden uit het Midden-Oosten en Afrika de laatste jaren sterk gestegen.

“De afgelopen jaren is de last in de gevangenissen steeds groter geworden”, zegt Marcel Luthe. “Meer en meer gevangenen van verschillende afkomst, cultuur en taal, soms zonder enig respect voor elkaar en het personeel, brengen onze strafinstellingen steeds opnieuw aan de grenzen van het schepsel.” In plaats van de problemen te ontkennen, moet de Senaat eindelijk tegengaan en niet alleen het personeel, maar ook de Om het aantal detentieplaatsen aanzienlijk te vergroten en de aanbiedingen te verbeteren, dus Luthe. Hij bekritiseert wat hij beschouwt als het gebrek aan capaciteit van detentiecentra.

Adverteren voor nakomelingen met buitenlandse roots

Sebastian Brux, woordvoerder van Justice Senator Dirk Behrendt, wijst erop dat het aantal gedetineerden in het algemeen is afgenomen. In feite was het aantal in Moabit vijf jaar geleden 942 gevangenen, nu zijn er 19 minder. Maar tenminste in grote instellingen zoals Tegel en Heidering zaten eind september 851 gevangenen – 30 gevangenen meer dan vijf jaar geleden of 592 – zes meer dan vijf jaar geleden. “We promoten steeds meer dat we ook de sociale diversiteit weerspiegelen die we in onze instellingen hebben onder junior ambtenaren”, zegt Brux. Hij wijst erop dat aan het einde van deze maand meer junior-medewerkers hun opleiding afronden. “We zijn blij met elke functionaris die meer spreekt dan Duits en Engels.” Daarnaast zijn er tolken beschikbaar voor buitenlandse gevangenen.

Volgens de gevangenisadministratie zijn 121 mensen dit jaar tot eind september vrijgelaten uit hechtenis naar hun thuisland. De totale kosten van een detentiecentrum bedragen 161,40 euro per dag.

Verrassing! Dikke oververtegenwoordiging allochtonen in criminaliteitscijfers

Dit vinden ze in politiek-correct Nederland helemaal niet leuk maar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam op verzoek van de politie met misdaadcijfers naar etnische achtergrond op de proppen. Wat blijkt? Die ‘onderbuikgevoelens’ hebben gelijk!

gedetineerden

U ziet in de grafieken een aantal etnische groepen, aangegeven per kleur. Elke grafiek, links naar rechts, staat voor een stap in de strafrechtketen. De cijfers links (Y-as) staan niet voor percentages maar voor de verhouding tot de groep met een Nederlandse achtergrond (blauw). De meest linker grafiek laat dus zien dat er per 1 verdachte met Nederlandse achtergrond er:

Per 1 verdachte Nederlander, er:
5 Marokkanen;
of 6 Antillianen/Arubanen;
of; 4 Surinamers;
of, 3 Turken;
of (bijna) 3 van een overig niet-westerse achtergrond worden verdacht.

(Pas op: Dus niet 21 niet-westerse verdachten per 1 verdachte Nederlander!)

Hier ziet u dus al dat ‘niet-westerse’ groepen dik zijn oververtegenwoordigd. Dat kennen we allemaal, zou voornamelijk komen door etnisch profileren, teveel Wegmisbruikers kijken en ‘de politie moet altijd mij hebben’. Maar dan:

Een flink aantal van die verdachten wordt vervolgd door het OM. Dat betekent dus dat er voldoende reden en/of bewijs is dat de verdachte ook daadwerkelijk schuldig lijkt aan het één of het ander! Van die vervolgden worden er nog eens flinke aantallen gedagvaard, ze moeten dus daadwerkelijk voor de rechtbank verschijnen.

Per 1 vervolgde Nederlander:
5 Marokkanen;
of 7 Antillianen/Arubanen;
of; 4,5 Surinamers;
of, 3 Turken;
of 3 overig niet-westerse achtergrond.

Per 1 gedagvaarde Nederlander:
7 Marokkanen;
of 10 Antillianen/Arubanen;
of; 5,8 Surinamers;
of, 4 Turken;
of 3 overig niet-westerse achtergrond.

Qua veroordelingen is het flink raak onder alle niet-westerse groepen maar qua gedetineerden is helemaal een feest! Antillianen, Arubanen en Marokkanen scoren zó gigantisch veel hoger dan de rest!

Per 1 veroordeelde Nederlander:
7 Marokkanen;
of 10 Antillianen/Arubanen;
of; 5,9 Surinamers;
of, 3,3 Turken;
of 3,1 overig niet-westerse achtergrond.

Per 1 gedetineerde Nederlander:
10,5 Marokkanen (!!!);
of 18 Antillianen/Arubanen (!!!!!!!);
of; 8,5 Surinamers;
of, 4 Turken;
of 4 overig niet-westerse achtergrond.

Of ze ook allemaal schuldig zijn en blank Nederland telkens met slechts een tik over de vingers de dans ontspringt dat laat ik aan u. Laat dit ….

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gevangenis 1546089427

Open grenzen: Opnieuw bus vol Moldaviërs bij AZC Ter Apel: tweede in een week tijd

50606ced76f1555a6bffe7fe 640 politie1 e1423329778987

Politie wantrouwt politie: ‘inlichtingenwerk wordt belemmert’