in , ,

Aankondiging bouw nieuwe migrantencentra: Griekse inwoners Lesbos raken wederom slaags met politie

De Griekse regering kondigde aan dat er nieuwe detentiecentra voor op de eilanden Lesbos en Chios zullen worden gebouwd.

De inwoners zijn de echter meer dan zat en vrezen dat hun eilandjes permanente migrantengevangenissen zullen worden!

De huidige kampen op de Griekse eilanden puilen uit. Officieel is er plek voor 6.200 maar momenteel zitten er zo’n 38.000 in!

Dat geeft binnen de kortste keren flinke overlast natuurlijk. Maar voor de Griekse overheid en de EU is een eiland als detentiecentrum wel heel gunstig, want dat houdt de boel mooi overzichtelijk.

Het is echter wel schrijnend voor de lokale bevolking. Die hebben het gevoel dat de EU ze keihard naait. Hun hele leefgebied ligt overhoop door stinkende kampen zonder degelijke voorzieningen.

Migranten die daadwerkelijk bezig zijn met overleven, hebben eeuwenoude olijfbomen moeten kappen voor een vuurtje. Niet zo leuk voor de oude man die de boomgaard van z’n vader heeft overgenomen en die al meer dan een eeuw in het bezit van die familie is.

En dan krijgt hij ook nog eens te horen dat er versneld detentiecentra op  …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Overheden steeds verder weg van de burger
Gast
1 jaar geleden

Niet duidelijker kan de EU maken dat zij niet meer is dan een dictatorschap. Hoe is het mogelijk dat de diverse democratische regeringen van de EU namens de burgers dit dictatoriale beleid steunen?
Wat is er met “onze” democratische regeringen aan de hand ? Zijn het nog wel onze regeringen?

Hysterie gaat bijna beginnen: Duitser op 20 km van de Nederlandse grens heeft Coronavirus

Een ‘paar’ steekincidenten registreren, ook dat lukt de Nederlandse politie niet