in , , , ,

Aanslag op onze sociale zekerheid: Europees Parlement akkoord, buitenlanders moeten na één dag werken recht krijgen op WW

moritz320 / Pixabay

Het Europees Parlement wil werknemers uit andere EU-lidstaten die na één dag werken hun baan verliezen het recht geven op een werkloosheidsuitkering in hun ‘gastland’, vindt een ruime meerderheid (345 tegen 287).

De aanspraak op de uitkering moet worden beoordeeld op basis van hun elders opgebouwde arbeidsverleden.

Het voorstel is onderdeel van een pakket maatregelen om ervoor te zorgen dat het vrije verkeer van personen in de EU echt werkt. Daarom is het nodig dat de socialezekerheidsstelsels gecoördineerd worden.

Voor de zomer werden de EU-ministers van Sociale Zaken het eens over een periode van één maand. Lidstaten en parlement gaan nu onderhandelen over het definitieve pakket.

In Nederland heeft een buitenlander die in loondienst werkt voor een Nederlands bedrijf, in Nederland woont en premies betaalt dezelfde rechten als een Nederlandse collega.

Hij of zij moet 26 van de 36 weken hebben gewerkt om in aanmerking te kunnen komen voor een uitkering en de werkloosheid mag niet de eigen schuld zijn. De elders opgebouwde rechten kunnen meetellen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

De Nederlanders krijgt pas WW na 26 van de 36 weken werken en een buitenlander al na 1 dag. Onze welvaart/verzorgingsstaat/sociale zekerheid die we met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd en onderhouden moet echt definitief kapot. Wij kunnen dit niet betalen in de toekomst met ook in het achterhoofd het VN-migratiepact meenemende.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spaargeld, pensioen en geld worden steeds minder waard, Europees Hof: ECB mag onbeperkt geld blijven drukken

Artikel 13, de copyrightwetgeving in EU ‘censuurplan’ is een zootje: nu willen zelfs grote rechtenhouders er vanaf