in , , , ,

Aanstormende catastrofe, of beter de gehele EU schrappen?

Het ultramoderne gevechtsvliegtuig van Lockheed Matin, de F-35, ook wel Joint Strike Fighter genoemd, valt tegen als het om luchtsteun aan troepen op de grond gaat. De chef van de testoperaties, Michael Gilmore, heeft in een brief aan de defensiecommissie van het Amerikaanse parlement gezegd de F35 allerlei beperkingen heeft. Het gaat om het soort van types wapens die het toestel kan meevoeren, vliegen bij nacht, het kiezen van het doelwit en de tijd dat het toestel boven een doelwit kan blijven. Dit hebben testvliegers die de eerste inzetbare F-35’s uittesten voor het Amerikaanse ministerie van geconcludeerd. Nederland heeft in 2013 besloten dat dit vliegtuig de opvolger van de F-16 wordt.

Als je dit zo op je in laat werken dan kan er maar een conclusie de juiste zijn: Die JSF is niet alleen voor Nederland, maar voor de gehele EU het best denkbare toestel! Want alles in, op, en rondom de EU pakt toch al uit als een volkomen mislukking? Welnu, dan voldoet ook die nieuwe JSF meer dan perfect aan de allerbelangrijkste kernwaarde binnen de EU: het moet een mislukking betreffen.

Zo wist Alex Brenninkmeijer van de Europese Rekenkamer in een interview dinsdag met de Volkskrant dat „Europa in een heel zwakke positie verkeert. De EU is in politieke en geopolitieke zin een reus op lemen voeten, vindt hij. „We zijn zo kwetsbaar. Pas nu begint door te dringen dat Rusland zo bij ons op de stoep kan staan. En wat doet Europa dan? Wat is Europa dan? Zijn we een defensiegemeenschap, vormen we een EU-leger?” De macht is volgens Brenninkmeijer bovendien weggesijpeld uit Den Haag. „De pijn en beperking die Europese samenwerking oplegt, ontgaan de politici.”

Behalve dan toch juist die Nederlandse politici uiteraard, want die kennen de oplossing: de JSF.

.EU-jaarverslag

De voormalige Nationale ombudsman, nu een jaar lid van de Europese Rekenkamer, vervolgt droogjes met de constatering dat hij al geruime tijd bezig is om de publicatie van het jaarverslag van de Europese Rekenkamer te schrappen. „Dat kost 80 miljoen euro per jaar, 60 procent van ons budget. Er is discussie over”, zegt hij. „Het jaarverslag is onleesbaar, geeft een boodschap die niemand begrijpt en heeft geen effect.” Brenninkmeijer noemt het zelfs  onbegrijpelijk dat de Rekenkamer al twintig jaar de boekhouding van de EU afkeurt en het Europees Parlement er vervolgens toch elk jaar mee akkoord gaat.

En tussen alle verkiezingsdrukte en zijn vele overleggen met Europese geldschieters door, heeft de Griekse minister van Financiën op zijn beurt kans gezien om een nieuw boek te schrijven waarin hij felle kritiek uit op het ‘kaartenhuis’ dat de eurozone in zijn ogen is. Hij spreekt over de als een “bizarre economische supermacht”, die bovendien “geen enkele schokdempers heeft die nodig zijn om een financiële te bezweren”. “Toen de klap kwam in 2009, keerde Europa zich tegen zichzelf, vernederde miljoenen onschuldige burgers en dreef de bevolking tot wanhoop.” In zijn nieuwste boek zal de Griekse minister “concrete maatregelen” aanreiken die de rest van de wereld kan nemen om Europa te behoeden voor een “aanstormende catastrofe”.

Maar de scherpe waarnemer beseft uiteraard terdege, dat feitelijk en waarachtig de gehele wereld dus bij die EU wil horen. Dat de EU daarom ook helemaal niet stopt bij de EU- buitengrenzen en er derhalve helemaal geheel geen defensie nodig is!

Lampedusa

Zo zijn alleen al op Lampedusa dit jaar 58 boten met meer dan 6000 vluchtelingen aangekomen en vorig jaar bereikten al weer 170.000 mensen het eilandje. Veel vluchtelingen blijven maar kort op Lampedusa. “Een gedeelte van de mensen wordt vandaag nog overgebracht naar Sicilië. Lampedusa kan de stroom simpelweg niet aan”, zei NOS-correspondent Zoutberg afgelopen week. Wat er daarna met ze gebeurt, is onduidelijk. De meesten moeten Italië verlaten, maar weigeren dat en verspreiden zich over het land. Vorig jaar waren dat er naar schatting 100.000, en een deel probeert via Noord-Italië naar andere Europese landen te reizen.

Maar als we dan zien dat de progressie van de EU, linksom, rechtsom, of middendoor, slechts een weg weet af te leggen van mislukking naar mislukking, van het ene tranendal naar het andere, ontgaat deze ontwikkeling dan ‘onze’ lokale politici?

Neen, dat ontgaat hen nadrukkelijk niet. En soms vragen wij ons daarom hardop af 0f de invoering van een basisinkomen voor alle Nederlanders, -dat gezien de allerlaatste ontwikkelingen er nu toch echt staat aan te komen en dientengevolge onvermijdelijk lijkt,- een allerlaatste poging betreft om ‘de neuzen’ alsnog in de richting van ‘meer EU’ te kunnen draaien?! Een knieval aan het volk die bovendien niets kost, op weg naar een (uiteindelijke) wereldregering? Want wat kost het nu eigenlijk om een geldpers aan te zetten of om wat cijfertjes te typen?

Draghi is er al veel eerder mee weggekomen…

Lees verder via Nachthemel.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk: ‘Schrijf minder vaak Ritalin voor’

Leeft in andere wereld: Keiharde kritiek op lofzang van staatssecretaris Van Rijn