in , , ,

Aantal incidenten tussen huurders en verhuurders neemt flink toe

mary1826 / Pixabay

Met lijm volgespoten sloten, kilo's mest in je tuin en zelfs fysiek geweld wordt niet geschuwd. Het aantal incidenten tussen huurders en verhuurders neemt toe.

Alleen al in , Utrecht en Nijmegen kwamen in een jaar tijd bijna 200 meldingen binnen van intimidatie door verhuurders. In Groningen moeten verhuurders een vergunning hebben, -Tweede Kamerlid Erik Ronnes ziet niets in een vergunningenstelsel en pleit voor een strafrechtelijk traject.

Het gaat om huisbazen die huurders intimideren, treiteren of bedreigen. De problemen komen vooral voor in de vrije huursector in grote steden.

Saillant detail: het aantal huurwoningen van particuliere verhuurders is de afgelopen jaren fors toegenomen, tegelijkertijd daalde het aanbod van woningcorporaties.

BNR deed navraag bij verschillende huurteams, die huurders bijstaan in geschillen met verhuurders, zien een stortvloed aan klachten binnenkomen.

Alleen al in deze drie steden kwam in een jaar tijd bijna 200 meldingen binnen van intimidatie door verhuurders. In heel gaat het naar alle waarschijnlijkheid om enkele honderden incidenten. Ook de Woonbond krijgt veel klachten binnen.

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gezellig recreëren: Zwembad krijgt gezichtsherkenning nadat ‘40 intimiderende jongeren’ zwemmen verpesten

COCKPIT VIDEO: Russische Su-27 onderschept Amerikaanse B-52H strategische bommenwerper