in , ,

Aantal zaken dat wordt stopgezet door politie is veel hoger dan 16.000, ook echt forse zaken met daderindicatie

Alexas_Fotos / Pixabay

De politie laat niet alleen simpele zaken als auto-inbraken of zaken zonder fysieke slachtoffers liggen, maar ook grotere zaken. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP.

Ieder jaar krijgt de politie zo’n 1 miljoen aangiftes binnen. Ongeveer de helft daarvan wordt meteen afgewezen, omdat er te weinig aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek, bijvoorbeeld als je fiets is gestolen op een plek zonder camera’s.

Naar de overgebleven helft van de aangiftes start de politie een onderzoek. Sommige zaken hebben prioriteit, zoals overvallen of straatroven. Als je daarvan aangifte doet, is het de bedoeling dat jouw zaak altijd verder wordt onderzocht.

Dat geldt ook voor aangiftes met genoeg aanknopingspunten, bijvoorbeeld als je al veel informatie hebt over de mogelijke dader of als die sporen heeft achtergelaten die de politie nader kan onderzoeken.

Tenminste, dat is de bedoeling. Maar op dit moment liggen duizenden aangiftes dus te wachten op vervolgonderzoek. De recherche heeft er geen tijd voor.

,,Ook echt forse zaken met daderindicatie blijven liggen
door de enorme personeelstekorten.”

‘Wij denken dat werkelijke aantal zaken dat
wordt stopgezet veel hoger is dan 16.000’

De politie heeft dit jaar al 16.000 onderzoeken stopgezet omdat er onvoldoende personeel is, werd woensdag via de NOS bekend.

“Het is voor het eerst dat de politie getallen neerlegt, maar wij denken dat de werkelijke aantallen hoger liggen. En in voorgaande jaren was het vergelijkbaar of zelfs nog meer.”

De NOS vroeg de cijfers op bij de politie, die meldde dat er 40.000 zaken in behandeling zijn en dat 23.000 nieuwe zaken nog wachten op onderzoek. De zaken waarmee de politie is gestopt zouden ‘eenvoudiger’ zaken zijn, zoals een mishandeling zonder letsel of een inbraak in een woning waar niemand thuis was.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline en NOS

In Nederland betalen we belasting zodat de overheid over onze veiligheid kan waken. Het lijkt er niet eens meer op! Elke week zeker 2 schietpartijen, steekpartijen, handgranaten en noem maar op. Het wordt tijd dat we als bevolking orde op zaken gaan stellen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland

Eerste juridische succes in rechtszaak voor nieuw 9/11 onderzoek