in , ,

Aanzienlijk meer enkelbanden doorgeknipt en dit jaar is het systeem al 3 keer plat gegaan

De invoering eind 2017 van een stevigere enkelband bij verdachten en veroordeelde criminelen die onder elektronisch toezicht staan, heeft weinig effect gehad. In 2018 zijn aanzienlijk meer enkelbanden doorgeknipt dan in 2017. Het ging 103 keer mis.

De storing bij vorige maand, waardoor verdachten en veroordelen met een enkelband urenlang buiten beeld waren, was al de derde dit jaar. Maar vorige maand lijken enkele dragers ook door te hebben gehad dat hun enkelband niet werkte, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Kamer.

In mei hadden maar een aantal mensen door dat ze konden gaan en staan waar ze wilden, zonder dat de iets in de gaten had. Een van hen deed zijn enkelband af en ging ervandoor. Hij werd echter een dag later alweer opgepakt.

Ook in januari en in april weigerde het systeem dienst, schrijft Dekker.

Steeds ging het mis omdat er onderhoud werd of was uitgevoerd aan de software of het netwerk. In januari verloor justitie het zicht op bijna alle dragers (625), in april waren dat er 150, bij de storing in mei ging het om alle dragers (725).

De storing in mei duurde ruim een etmaal, ruim dubbel zo lang als de vorige twee keer dat de enkelbanden haperden.

Lees verder bij de bron: AD.nl en Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet geeft 3 providers recht op 5G-frequenties inclusief afschaffen concurrentie

Gastcolumn: De Consumentenbond neutraal?