in , ,

Aap uit de mouw: ChristenUnie is helemaal niet eurosceptisch!

Alexas_Fotos / Pixabay

Niet al te lang geleden gold de nog als eurosceptische partij. Maar dat lijkt inmiddels lang geleden, want tegenwoordig zetelen ze in een met de Verhofstadtiaanse partijen D66 en de , en in het willen ze zich vastbinden aan de Europese Volkspartij – de club van oppereurofiel Jean Claude Juncker.

En dat allemaal omdat ze weigerden in één fractie te zitten met een échte eurosceptische partij: het Forum voor .

Als er nog mensen zijn die op de ChristenUnie willen stemmen vanwege de zogenaamde eurosceptische credentials van de partij, dan zijn die lui nog maller dan ze er uitzien. De ChristenUnie onder Gert Jan Segers is namelijk razendsnel aan het veranderen in een heuse Brusselfanclub.

Teken aan de wand was natuurlijk al dat ze toetraden tot een kabinet met daarin de eurofederalisten van D66 en VVD – zonder dat Europa ook maar één moment een twistpunt is geweest.

De ChristenUnie en SGP hebben traditiegetrouw samen opgetrokken tijdens de , maar nu lijkt ChristenUnie hun gereformeerde kameraden keihard te willen backstabben.

In het Europees Parlement loopt men inmiddels de polonaise voor Jean Claude Juncker…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Huurverhoging aan banden gelegd tot inflatieniveau + maximaal 1%

Topman van continu falende OM: ‘We moeten even met rust worden gelaten’