in , ,

Aap uit de mouw: ChristenUnie is helemaal niet eurosceptisch!

Alexas_Fotos / Pixabay

Niet al te lang geleden gold de ChristenUnie nog als eurosceptische partij. Maar dat lijkt inmiddels lang geleden, want tegenwoordig zetelen ze in een kabinet met de Verhofstadtiaanse partijen D66 en de VVD, en in het Europees Parlement willen ze zich vastbinden aan de Europese Volkspartij – de club van oppereurofiel Jean Claude Juncker.

En dat allemaal omdat ze weigerden in één fractie te zitten met een échte eurosceptische partij: het Forum voor Democratie.

Als er nog mensen zijn die op de ChristenUnie willen stemmen vanwege de zogenaamde eurosceptische credentials van de partij, dan zijn die lui nog maller dan ze er uitzien. De ChristenUnie onder Gert Jan Segers is namelijk razendsnel aan het veranderen in een heuse Brusselfanclub.

Teken aan de wand was natuurlijk al dat ze toetraden tot een kabinet met daarin de eurofederalisten van D66 en VVD – zonder dat Europa ook maar één moment een twistpunt is geweest.

De ChristenUnie en SGP hebben traditiegetrouw samen opgetrokken tijdens de verkiezingen, maar nu lijkt ChristenUnie hun gereformeerde kameraden keihard te willen backstabben.

In het Europees Parlement loopt men inmiddels de polonaise voor Jean Claude Juncker…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Huurverhoging aan banden gelegd tot inflatieniveau + maximaal 1%

Topman van continu falende OM: ‘We moeten even met rust worden gelaten’