in , ,

Aardbeienteler verdient tonnen aan dwangarbeiders en andere baanlozen

De gemeente Midden-Drenthe en de aardbeienteler Henk Sturing verdienen grof geld aan bijstandsgerechtigden, verslaafden en gehandicapten, evenals een aantal zorgorganisaties in het christelijke ons-kent-ons netwerk van ouderling Sturing. Daarover publiceerde RTV Drenthe donderdag twee schokkende rapportages.

Op Sturings bedrijf moeten verslaafden, gehandicapten en bijstandsgerechtigden “reïntegreren”. Bijstandsgerechtigden moeten dwangarbeid doen, en Sturing krijgt daar nog eens vierhonderd euro per maand per bijstandsgerechtigde bovenop van de gemeente. Verslaggeefster Petra Wijnsema: “We hebben een heleboel mensen gesproken die daar voor kortere of langere tijd hebben gewerkt, een aantal maanden of soms zelfs tot twee jaar. Ze zeggen dat er geen contract was dat ze ooit hebben ondertekend.”

Het gaat om werk op zijn landbouwbedrijf, maar ook om allerlei klusjes rond het huis, zoals schilderen, zagen en hekken schoon schrobben. Mensen moeten werken met kettingzagen en chemicaliën zonder beschermende kleding. Soms verhuurt Sturing de dwangarbeiders zelfs aan vriendjes en daar vangt hij vijf euro per uur voor.

Vijf euro voor Sturing dus, de dwangarbeiders moeten het doen met hun uitkering.In één geval moest dwangarbeider Hendrik Jan onbeschermd werken in een pand van de boekhouder van Sturing. Toen de dwangarbeiders klaar waren met het werk en vertrokken, werd er een afzetlint om het huis heen gezet. Ze hadden in een pand met asbest gewerkt en even later begon de sanering.

via Doorbraak.eu.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus

Geef een antwoord

Verkeersboetes ook gespreid betalen

Europese Commissie wil weer 5% meer geld van u