in , , , , ,

ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel ‘too big to fail’ is geen probleem

Vanmorgen het nieuws dat staatsbank ABN Amro een bankvergunning heeft aangevraagd in de . De VS, je weet wel waar de grote banken- of kredietcrisis van 2008 begon en waar banken uit onder meer Nederland grote pakketten met slechte hypotheken opkochten en daarmee failliet dreigden te gaan.

De Nederlandse regering, destijds Balkenende 4, met oplichter Wouter Bos als minister van Financiën, durfde te stellen dat deze banken niet failliet zouden mogen gaan, daar ze te groot waren om te laten vallen (‘too big to fail’*).

Uiteraard had Bos deze banken failliet moeten laten gaan en had hij één van de failliete banken kunnen overnemen (bijvoorbeeld ABN Amro), om zo de totale banktegoeden veilig te stellen en dat met veel minder belastinggeld, dan de enorme hoeveelheid aan miljarden ’s waarmee de banken werden gered van de ondergang.

Nog tijdens de langdurige crisis (die overigens zo weer kan toeslaan) werd besloten dat de banken niet langer zo groot mochten groeien in het buitenland, zodat ze weer ‘too big to fail’ zouden worden.

Voorts werd in de EU afgesproken dat de banken een buffer moesten aanleggen van 3%, zodat de afzonderlijke regeringen bij een volgende crisis niet weer kapitalen aan belastinggeld zouden hoeven te gebruiken om die banken te redden. 3% is veel te weinig, zo stelden diverse deskundigen terecht, waar zij een percentage van 30 noemden als een nog enigszins geloofwaardige buffer. PvdA hufter wilde 4%, alsof dit enig verschil zou uitmaken t.o.v. de 3% die de EU heeft vastgesteld.

Nu blijkt dus dat staatsbank ABN Amro ook in de VS wil groeien (buiten de VS is ABN Amro ook in een aantal andere buitenlanden werkzaam), ligt iedereen dan te pitten in Nederland???

Eén ding is zeker: ook bij een volgende crisis zullen de banken weer geholpen worden ten koste van ons belastinggeld…..

Kortom we worden andermaal belazerd waar we bijstaan.

* ‘Too big to fail’: banken die zo groot zijn dat ze bij omvallen het land in de afgrond zouden meetrekken. In feite is dit alsnog gebeurd, immers de banken waren verantwoordelijk voor de bankencrisis en hebben miljoenen mensen in diepe ellende gestort. Zo zijn veel 40 plussers door het waardeloze beleid van Balkenende 4 en 1 plus Rutte 2, werkloos geworden en dat zijn de meesten heden ten dage nog. Vervolgens durft topleugenaar Rutte de laatste jaren te zeggen dat zijn kabinet werkt voor de ‘gewone hardwerkende Nederlander.’

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vanaf 2021 de klok niet meer verzetten voor winter/zomertijd, nu nog beslissen welke we aanhouden

Europarlement eist excuses van lidstaten ‘voor misdaden tijdens koloniale periode’