in

Aboutaleb op zegetocht in Parijs en ondertussen: Woede om fouilleren hoogbejaarde in cafe

Ahmed Aboutaleb was dinsdag in Parijs om voor politici en beleidsmakers uit tientallen landen zijn ideeën uit de doeken te doen. ‘Wat hij zegt, is bijna te mooi om waar te zijn.’

De Rotterdamse burgemeester wordt aangekondigd als ‘fascinerende politicus’. “Hij wordt hier bijna als een rockster gezien,” zegt een diplomaat. Een spreker herinnert de zaal er aan dat hij ‘de stem van de Verlichting’ werd genoemd, toen hij na de aanslag op Charlie Hebdo zei: Je suis Parisien et je m’appelle Charlie.

Aboutaleb trakteerde in Parijs honderden mensen op zijn krachtig geformuleerde beleid in Rotterdam, en had iedereen in zijn zak. “Ik ben burgemeester van een stad met 174 nationaliteiten. Iets minder dan de Verenigde Naties lidstaten heeft. Maar ik voel me wel Ban Ki Moon,” zegt hij tijdens de eerste toespraak op het hoofdkantoor van de OESO, de club van rijke landen.

Lees verder via: AD.nl

De eigenaar van eetcafé de Gastronoom op busstation Zuidplein in Rotterdam is woedend.

“Eind mei viel de politie met veel machtsvertoon mijn zaak binnen om preventief te fouilleren. Zelfs een 80-jarige vrouw werd binnenstebuiten gekeerd.”

Eigenaar Raza Achlak van de Gastronoom laat de camerabeelden zien die hij die avond – donderdag 21 mei, even na acht uur – heeft gemaakt. Te zien is hoe agenten met kogelwerende vesten en hun hand op het dienstwapen de zaak binnenkomen.”

Iedereen – gasten en personeel – moest zijn handen op tafel leggen of in de lucht houden. Daarna werd iedereen buiten gefouilleerd. Het was zeer intimiderend”, vertelt Achlak.

Ook zijn er beelden van een oudere vrouw die binnen aan tafeltje zit te eten. Twee, drie agenten komen bij haar staan en ze mag niet meer aan haar spullen komen. “Deze vrouw is zeker 80 jaar en een vaste klant van ons”, zegt de cafébaas.

Verward”Kijk nu eens, er komt een vrouwelijke agent bij staan. En terwijl ook de andere agent blijft staan, wordt de oude mevrouw helemaal gefouilleerd. Boven, beneden, zelfs tussen haar benen. Dit kan toch niet, terwijl ze midden in onze zaak staat.

Lees verder via: RTV Rijnmond

Photo by dietmut


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terwijl Frans Timmermans en EP Nederland vernietigt met TTIP en ISDS plaatst hij voetbalselfies

Het gaat maar door: Bestuurders in de zorg krijgen tonnen aan premies