in , , ,

Absurde situatie: toeslagen naar laagste inkomens, subsidies voor de elite, middenklasse met lege handen

Te gek voor woorden. Behalve dat ons polderlandje bekend staat als Toeslagenland voor de minder bedeelden zien we nu ook de gratis carrousel voor de elite. Het wordt steeds gekker. In plaats van een gezonde te creëren, waarin we produceren en handel drijven tot ver over de Oostervaardersplassen, laten we ons geld via belastingheffingen rondtollen in de carrousel van het gratis geld.

Het lijkt wel bijna het helikoptergeld waar de bevolking hoopvol naar uitkijkt als centrale banken in crisis gratis geld uitdelen om de (wereld)economie van de ondergang te redden. Gratis geld, de hemel op aarde.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Luie samenleving

Nu ook voor de Teslarijders en andere dure patserbakken. Met catalogusprijzen tussen de 80 en 120 mille. Het nieuwe Germaanse paradijs. Gratis geld voor iedereen die maar graaien wil. Dit is dus hoe je een samenleving lui maakt. Je hoeft je niet meer in te spannen om je geld te verdienen. Het geld rolt vanzelf naar je toe als je de weg maar weet. Met een beetje slimme actie en wat googelen krijg je bijna vanzelf het aanvraagformuliertje op je beeldscherm.

Even aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord, paar weekjes wachten op de beschikking, en incasseren maar. Een werkweek van 36 uur met af en toe een paar overuurtjes is meer weg gelegd voor de hardwerkende sloebers in de middenklasse.

Rijd nu al 3 x zuiniger dan 40 jaar geleden

Het lijkt nu wel duidelijk waar we naar toegaan met onze . Vervoermiddelen zoals auto’s, schepen, de luchtvaart en noem maar op, die zich met alternatieve schone energie voortbewegen worden gesubsidieerd door de overheid vanwege de hoge aanschafprijs. De aanschaf moet conform het klimaatakkoord snel bevorderd worden en dat lukt in deze tijd alleen met het uitdelen van gratis geld. Belastinggeld dus. Omdat de technologie van elektrisch voortbewogen voertuigen nog in de kinderschoenen staat, vergeleken met de brandstof gerelateerde gemotoriseerde voertuigen, is de aanschafprijs in de beginfase veel duurder dan onze benzineauto.

Deze tuft al meer dan eeuw op onze aardkloot rond. En let wel, met steeds minder CO2 uit zijn smeerpijp. Als ik nu in de achterste kijk van mijn zuinige P208 dan zie ik een schone uitlaat en na een tankbeurt rijd ik met volle tank nu 3 x zoveel kilometers als in mijn Fiatje van 40 jaar geleden. Nog altijd zonder subsidie, maar wel tegen betaling van de hoogste brandstofaccijns in . De helft van mijn tankbeurt verdwijnt in de schatkist.

Ja oké, onze wegen met viaducten en rotondes zijn kunstwerken waar we heerlijk met Sky Radio op volume 10 in stereo in de file staan. Best aangenaam toch?

Krom van accijnzen en heffingen

Tot mijn grote verbazing zie ik nu onze zuur verdiende centjes via belastingafdracht overgedragen worden naar de elite die ons voor gaat in het rijden in super de luxe voertuigen op accumotor met aanschafprijs van een ton! Let op wat hier gebeurt. Heb je een inkomen van ongeveer modaal tot 2 x modaal dan koop je geen patserbak van een ton of meer.

Het wordt een betaalbare zuinige brandstofauto uit het goedkopere segment van om en nabij de 20 mille. Gewoon zonder subsidie maar wel het zwaarst belast.

De helft verdwijnt naar de schatkist

Accijns op dit moment is 47 % op een literprijs van 1,66 en dat maakt dat er 0,78 cent naar de schatkist verdwijnt. Op een aanschafprijs van 20 mille met een CO2 uitstoot van ongeveer 100 rust een BPM-belasting van ongeveer € 2.500 tot € 3.000. We staan er niet bij stil, maar als we dan toch in de file staan zou je daar eens goed bij na moeten denken hoeveel wij in een “goedkoop bakkie” bijdragen aan ons wegennet en aan de -rijders.

En vergeet de motorrijtuigenbelasting niet, ongeveer 30 tot 40 euro per maand voor wat lichtere auto’s. En dan maar niet denken aan de accijnsverhogingen die ons staan te wachten om ons uit de brandstofauto te jagen. Of de kilometerheffing, of verhoging van de andere autoheffingen.

Subsidie voor de elite

Al schrijvende besef ik dat ik gek ben dat ik nog mee doe in deze wereld van kapitaaloverdracht. Ik verkoop mijn zuinige P 208 en neem een “CargoTrike Classic,” een lichte accu-aangedreven bakfiets. Om beurten fietsen en om de beurt in het bakkie met relaxfauteuil. De nieuwe trend voor de mens die wil onthaasten. Het wordt tijd voor bewustwording. Zijn we ons bewust dat de middeninkomens al het gratis geld voorbij zien flitsen in dure Tesla’s en Jaguars. De toeslagen gaan naar de minder bedeelden en ik gun ze het.

De subsidies gerelateerd aan de energietransitie, dus naast de accu-auto’s ook dure zonnepanelen en prijzige warmtepompen etc., gaan naar de elite die beschikken over hogere inkomens en daarmee de aanschaf van prijzige duurzame goederen kunnen permitteren.

Absurde situatie

Met dat hoge inkomen hoef je niet lang na te denken als vadertje Staat een flinke duit in het zakje doet. De wereld op zijn kop. In de Telegraaf wordt bericht dat de run op gratis geld in de vorm van subsidie voor accu-auto’s zo groot was dat er nu een tekort van honderden miljoenen euro’s is ontstaan in de subsidiepot. Schiet mij maar lek. Ik volg het niet meer.

Als dit beleid wordt voortgezet in het kader van die 600 klimaatdoelstellingen dan staat ons nog wat te wachten als meer mensen met een middeninkomen zich bewust worden van deze absurde situatie.

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waakhond CTIVD boos op AIVD: Geheime diensten gaan ook bij internationale samenwerking de fout in

Spaarhypotheek bij de ING of Rabobank? Je wordt ernstig benadeeld