in

Ach gossie: Brussel klaagt machtsmisbruik Gazprom aan

Brussel is niet te spreken over het Russische gasbedrijf Gazprom. Het concern zou zijn machtspositie in met name Centraal- en Oost-Europese EU-lidstaten misbruiken. Daarom heeft de Europese Commissie woensdag een officiële aanklacht naar het bedrijf gestuurd.

De intentie van Brussel lekte eerder deze week al uit. Brussel onderzoekt de praktijken van Gazprom al geruime tijd, maar de zaak kwam op een lager pitje te staan als gevolg van de spanningen in Oekraïne, dat gas doorvoert naar Europa, en de Europese sancties tegen Rusland. Als de commissie concludeert dat Gazprom Europese concurrentieregels heeft geschonden, dan riskeert het concern een flinke boete.

,,Gas is een essentiële grondstof in ons dagelijks leven: we verwarmen er onze huizen mee, we koken ermee en het levert elektriciteit. Zorgen voor eerlijke concurrentie in de Europese gasmarkt is daarom van het uiterste belang”, aldus Europees Commissaris van Mededinging Margrethe Vestager.

Lees verder via Europa Nu.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inbreken in het vliegtuignetwerk? Kijk eens onder je stoel!

TTIP: The Dirtiest Trade Deal You’ve Never Heard Of