in

Achtergrond cijfers, poepoe: Koopkracht stijgt voor het eerst in vier jaar

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Na vier jaar daling is de vorig jaar met 1,5 procent toegenomen. Met gemiddeld 2,7 procent gingen werknemers er het meest op vooruit.

Maar over de hele linie profiteren alle bevolkingsgroepen van de langzaam aantrekkende , meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Dat werknemers in 2014 meer te besteden hadden, komt mede doordat de pensioenpremies zijn verlaagd. Bij ambtenaren werkte deze premieverlaging het sterkst door.

Ook de koopkracht van mensen met een uitkering steeg, nadat deze groep er jaren op achteruit was gegaan. Bijstandsontvangers gingen er met 1,8 procent het meest op vooruit. Bij gepensioneerden was de stijging met gemiddeld 0,4 procent aan de magere kant.

Koopkrachtontwikkeling-15-09-04

Lees verder via de Bron: NU.nl

Maar als we de andere grafiek erbij pakken op dezelfde pagina bij het CBS zien we ook andere dingen… De rijken gaan er weer meer op vooruit dan de armen.

Koopkrachtontwikkeling-per-inkomensgroep-15-09-04

Laagste inkomens(licht blauw) gaat er wederom vergeleken met de rest niet zo hard op vooruit. Kortom de rijken worden weer rijker en de armer weer armer….

Diederik Swamsom vertelde de tweeps constant dat de er juist een eerlijkere inkomstenverdeling zouden bewerkstelligen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europees Parlement: ‘Commissie moet werk maken van recht op water’

Oxfam: 50 miljoen Europeanen zijn te arm voor ‘normaal bestaan’, aantallen nemen toe