in , ,

Advies WODC: Taakstraf bij verkeersovertreding, want veel schuldenaren kunnen niet betalen

Er moet een alternatief komen voor de verkeersboete voor mensen met probleemschulden, bijvoorbeeld een taakstraf. Dat adviseert het WODC, het centrum dat onderzoek doet voor het ministerie van Justitie.

Nu is een geldboete de enige straf die een verkeersovertreder opgelegd kan krijgen. Als iemand met grote schulden een boete krijgt, is de enige optie om die persoon tot betaling te dwingen.

Volgens het WODC leidt dat tot ‘onnodige kosten voor de overheid en onnodige schade voor de verkeersovertreder’. “De échte oplossing moet worden gezocht in het beschikbaar maken van andere typen sancties dan het betalen van een geldbedrag.”

Volgens het NIBUD kampen 1,35 miljoen Nederlandse huishoudens met betalingsproblemen, waarvan de helft met ernstige. Volgens het WODC moeten mensen met probleemschulden bij een verkeersovertreding een straf krijgen ‘die zij kúnnen ondergaan’.

Sinds 2018 is het mogelijk om verkeersboetes in termijnen te betalen. Bij een boete vanaf 75 euro kunnen Nederlanders een betaalregeling treffen.

De afgelopen jaren nam het aantal boetes dat in termijnen wordt betaald flink …..

Lees verder bij de bron: wnl.tv

Photo by Half Chinese


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
 1. Het is de hoogste tijd dat de overheid eens nagaat wat zij werkelijk moet doen.
  Hoe kan het dat de Nieuwe Wereld Orde is geïnfiltreerd is in alle lagen van de overheid en NGO’s en dat de overheid niets heeft gezien?
  Corona heeft perfect laten zien hoe zwak de NL overheid is en afhankelijk van o.a. door satanist Bill Gates gesponsorde instituten. Hoe kan het dat de overheid Agenda 21 en Agenda 2030 heeft ondertekend waarin vastgelegd is dat de wereldbevolking moet worden teruggebracht. Dat zijn geen kleine zaken .. Wil de regering dat even komen uitleggen?
  En er is veel meer mis met het RIVM dat oa. chemtrails goed praat.
  Hoe kan het dat de Gezondheidszorg volledig wordt gedicteerd door Rockefellor’s geldzieke medicijn industrie. En er zijn nog tientallen meer zaken waar de overheid volledig de plank misslaat.

  Het grote probleem in Nederland is dat de Nederlandse overheid volledig van het spoor is geraakt. In plaats daarvan is de aandacht volledig gericht op de burgers voor wie zij duizenden regels heeft opgesteld waaraan onzinnige boetes hangen.
  En waarom zien we overal boven wegen camera’s. Dat heeft niets met veiligheid te maken en alleen met burger pesten. En waarom een afvalpas?
  De burgers hebben niet om die boetes gevraagd. Dat heeft de overheid zelf verzonnen.

  De Nederlandse burgers verdienen zoveel beter !

 2. Ongelooflijk weer. De burgers worden gestraft omdat ze de belachelijke, onnozele regels om je de vrijheid te ontnemen, overtreden!! Ze proberen op alle mogelijke manier het leven van de burgers kapot te maken. De echte criminelen lopen vrij rond. Ik hoop dat de lui die hier verantwoordelijk voor zijn, zullen boeten!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Gòh! EU schiet mogelijk te hulp om vakantievouchers: ‘Reiziger heeft recht op geld’

Nederlandse vertaling: interview met klokkenluidster dr. Judy Mikovits (Plandemic part 1)