in ,

Advocaten roepen mensen op: kom in verzet tegen coronaboete

mohamed_hassan / Pixabay

De noodverordening rammelt, stellen advocaten. Gedragsregels zijn onduidelijk en strijdig met grondrechten. En dat is kwalijk, want mensen worden fiks gestraft bij overtreding.

Zelfs na tien weken in ‘intelligente’ lockdown leidt de noodverordening tot vraagtekens.

De verschillen tussen wat wel mag en juist niet zijn soms vaag en de gedragsregels, die in principe overal gelijk zijn, worden door de veiligheidsregio’s op verschillende manieren geïnterpreteerd. Bovendien gaat de ene regio milder met coronaverboden om dan andere.

Die onduidelijkheid is kwalijk, vinden advocaten, omdat mensen fors worden gestraft als zij de regels overtreden.

Volgens de nieuwste cijfers van de hebben agenten al ruim 11.000 coronabekeuringen uitgeschreven, vooral wegens overtreding van het verbod op samenkomsten, waarover de meeste verwarring heerst. En dat is exclusief de boetes die boa’s uitdeelden. Die cijfers zijn nog niet naar buiten gebracht.

De boetes zijn hoog. Kinderen vanaf dertien jaar krijgen een boete van 95 , meerderjarigen moeten 390 euro aftikken. “Maar het is vooral de aantekening op de justitiële documentatie waarover ik bezorgd ben”, stelt  …..

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU plan voor een ‘Vaccinatiepaspoort’ is er sinds 2018

Twitter ophef: koning en koningin wensen alle Nederlandse moslims een fijn suikerfeest toe