in , ,

Afdeling bizarre dingen vandaag de dag: Frans Timmermans verkozen tot politicus van het jaar

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is door de parlementaire pers verkozen tot politicus van het jaar. Premier Mark Rutte eindigde op de tweede plaats, staatssecretaris Martin van Rijn () werd derde.

De onlangs naar Brussel vertrokken Timmermans () is als winnaar van de verkiezing de opvolger van zijn partijgenoot Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën.

Timmermans verwierf populariteit door zijn optreden in de kwestie rond het neerhalen van vlucht . Hij wekte sympathie door zijn contact met nabestaanden van de slachtoffers, en maakte diepe indruk met zijn speech over de ramp in de Veiligheidsraad van de .

De felle kritiek die Timmermans in oktober te verwerken kreeg, heeft zijn uitverkiezing niet in de weg gestaan. Nabestaanden van MH17-slachtoffers voelden zich geschoffeerd nadat Timmermans zich in een interview met Jeroen Pauw had laten ontvallen dat bij een passagier van de neergeschoten Boeing een zuurstofkapje was aangetroffen. Dat was kennis waarover alleen direct betrokkenen waren geïnformeerd.

Lees verder via RTL Nieuws.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europeanen mogen eigen beveiligingscamera’s niet op openbare weg richten

Ziekenhuizen onderzoeken zichzelf en komen tot de conclusie dat ze niet gefraudeerd hebben