in , ,

Afgewezen asielzoekers blijven steeds vaker in Nederland – kabinet Rutte doet niets

moet meer doen om afgewezen uit te zetten. Het zou bijvoorbeeld meer overeenkomsten met landen van herkomst kunnen sluiten, zodat die ook ‘aantoonbaar’ hun landgenoten terug nemen.

Dat schrijft een commissie die onderzoek heeft gedaan naar de asielketen in ons land. Die commissie, onder leiding van oud-topambtenaar Richard van Zwol, keek naar welke verbeteringen er mogelijk zijn. Zo kan ook worden voorkomen dat procedures te lang duren, of dat aanvraag op aanvraag ‘stapelen’.

Naast aanbevelingen op dat vlak, schrijft de commissie dat dus meer ‘dient te sturen’ op het vertrek van afgewezen migranten. Juist die groep is voor een groot deel verantwoordelijk voor overlast en criminaliteit, bleek al eerder.

Wel was het aandeel ‘zelfstandig en aantoonbaar vertrek’ vorig jaar afgenomen tot ongeveer een kwart van het totaal. ,,Van meer dan de helft van de vertrekplichtige vreemdelingen was niet bekend of ze daadwerkelijk hadden verlaten.’’

Volgens de commissie krijgt zeven à acht op de tien ook na hoger beroep uiteindelijk geen verblijfsvergunning; zij moeten dus verlaten.

,,Maar, slechts weinigen vertrekken daadwerkelijk aantoonbaar uit eigen beweging terwijl gedwongen vertrek ook lang niet altijd lukt.’’

Lees verder bij de bron: AD.nl en fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pim
2 jaren geleden

Maar als een NL burger 5 km/hr te hard rijdt en de bekeuring niet betaalt dan komt de man het land niet uit ….. Er is iets heel erg fout in NL wat lijkt op landverraad.

Man deelt schedelbreukklap uit, slachtoffer komt nooit meer uit coma, man na twee dagen weer op vrije voeten

Steeds meer sombere signalen voor de wereldeconomie, zet je schrap voor wat komen gaat