in

Afluisterkampioen NL gaat nog meer afluisteren: AIVD gaat NSA

5637545283 fe50cf5720 AIVD

Nederland is kampioenland afluisteren. Toch is dat niet goed genoeg. De Nederlandse Geheime Dienst (AIVD) en hun militaire collega MIVD, willen de bevoegdheid alle telefonie en alle data (zoals internet) in Nederland ongericht te mogen aftappen, analyseren en archiveren. En dat ‘recht’ gaan ze zich nu dus toe-eigenen. Op die manier worden ze minder afhankelijk van de VS en onze buurlanden om Nederlanders in Nederland ongericht af te luisteren. Ook Nederland moet totalitair, dat is wel zo gemakkelijk:

Ongericht aftappen: alle digitale communicatie wordt gelijk behandeld. Dat betekent dat de geheime diensten dus ook in internetverkeer mogen struinen. Volgens het kabinet is dat nodig voor de fysieke veiligheid van Nederland

En dat terwijl het grootste Internet knooppunt nu al wordt afgetapt, en zelfs vermoedelijk door meerdere geheime diensten tegelijkertijd. Maar dit is dus het antwoord geworden van Kabinet Rutte op het EU-verbod op de telecom Bewaarplicht van Teeven en Opstelten, gewoon alles ongericht aftappen.

Grondige Samenwerking

Maar goed. Het gaat verder:

De data die wordt verzameld, mag in grote hoeveelheden met buitenlandse inlichtingendiensten worden gedeeld. Daarvoor moet wel een samenwerkingsovereenkomst worden afgesloten, iets waarvoor de minister toestemming moet geven.

De inlichtingendiensten werken nu al op grote schaal samen, de geheime diensten luisteren elkaars inwoners voor elkaar af. De Engelsen luisteren bijv. verkeer van Amerikanen af, en daarvoor terug geeft Amerika weer illegale informatie over de Engelsen aan Engeland. Op die manier breekt namelijk niemand een grondwet door zijn eigen volk ongrondwettelijk af te luisteren, en weet en doet de inlichtingendienst toch totalitair alles wat god verboden heeft. Het is uitbesteedt, dat is het hele totalitaire spel dat inlichtingendiensten spelen.

Nu dus ‘in grote hoeveelheden’ ook in Nederland. De AIVD doet trouwens nu al hetzelfde spelletje. Het NSA met AIVD, en GCHQ met AIVD, met België, Duitsland, Frankrijk… en uiteraard ongetwijfeld met de NSA van de EU zelf. Het is nu al één grote wereldorde. De grote inlichtingendiensten werken allemaal zeer intensief samen, dat is nu al heel normaal, samenwerking gericht tegen de feitelijk gewoon onschuldige burger. Dus wie werkelijk denkt dat de minister nog aanvullende toestemmingen moet gaan geven…

meer, Meer, MEER!

En naar goed voorbeeld van de NSA en GCHQ… de jaloerse kinders van de AIVD willen niet onderdoen voor hun klasgenootjes, ze willen nu ook mogen hacken!

Als een computersysteem waarin de geheime dienst wil inbreken niet te kraken is, mag ook een ander systeem worden gebruikt om van daaruit door te stoten naar het bewuste systeem. Daarnaast mogen de geheime diensten scans gaan uitvoeren om communicatienetwerken die voor de diensten interessant zijn te verkennen.

Lees op Tweakers.net

welke rechten de AIVD zich nu dus allemaal wil toe-eigenen.

Waar, o waar, komt dit gedachtengoed vandaan, vraag u zich af?

Het lijkt er uiteraard op of we een agendapunt van de recente Bilderbergconferentie hebben gevonden. De timing is in ieder geval weer prachtig. Maar mocht u zich nog afvragen waar de inhoud van deze nieuwe wetswijziging vandaan komt? Die komt van de Engelse GCHQ. De GCHQ is minstens even fout als de NSA, en eind 2013 werd bekend dat de GCHQ de AIVD het volgende adviseerde:

‘De Nederlanders hebben enkele wetgevingshordes die moeten genomen voordat hun juridische omgeving hen in staat stelt om op de zelfde manier te werk te gaan als de GCHQ doet. Wij geven juridisch advies aan Nederlandse advocaten hoe wij deze problemen hebben getackeld.’

Het zeer foute GCHQ heeft Nederland geadviseerd en Kabinet Rutte maakt het uiteraard weer realiteit. En wij? Wij laten het ons gewoon weer gebeuren.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2b603fec2b5672f9 640 hulp

Armoede en problemen met instanties, waar kun je terecht?

national bank of greece

Het echte verhaal, waar de Griekse miljarden steun is gebleven