in , ,

Afrikaanse kassa blijft rinkelen! Miljoenen belastinggeld weggefraudeerd dankzij incompetente D66 minister

algria / Pixabay

Nederland kan dag met het handje zeggen tegen maar liefst €13,7 miljoen. Poef, weggetoverd door een frauduleuze Malinese regering die het liever in luxe huizen of andere onzin stak.

Ze leren het ook nooit hè, in Nederland? geven aan arme landen is echt vragen om narigheid. Corruptie viert er hoogtij, en overal liggen de dieven op de loer. Nederland heeft tegen beter weten in in tien jaar tijd meer dan €250 miljoen cadeau gedaan aan het straatarme Afrikaanse land Mali. En wat je?

Een groot deel van dat geld is nu weg, zo concludeert een Canadees onderzoeksbureau. Voor miljoenen aan Nederlands hulpgeld is weggeboekt naar dubieuze doeleinden.

Dat moet -minister Kaag nu schoorvoetend toegeven aan de :

“In die periode zouden de Malinese autoriteiten in totaal voor zeker 1,13 miljard euro aan onregelmatige uitgaven hebben gedaan. Dat was omgerekend 4,4 procent van alle overheidsuitgaven in die periode. Op basis van deze cijfers zou daarom ook zijn gefraudeerd met 13,7 miljoen euro aan Nederlands hulpgeld, vermoedt Kaag.

De vermoedens zijn gebaseerd op de uitkomst van een Canadese studie van eind november naar de uitgaven van Malinese regering tussen 2005 en 2017. Nederland doneerde van 2005 tot 2015 in totaal 265 miljoen euro aan Mali.”

Echt, zo dom hè? Wanneer leren we het nu eens in Nederland? Leer een man hoe hij moet vissen, en hij heeft er de rest van z'n leven profijt van.

Maar geef een man een heleboel vissen cadeau en hij raakt verslaafd aan het gratis …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Baas Nederlandse Bank wil jouw ‘woongenot’ zwaarder belasten

Let op! Drugsgebruik op straat in 218 gemeenten verboden