in , , , ,

Afrikaanse leiders tegen EU: “Stop met je open grenzen beleid, we hebben onze jeugd hier nodig”

gentlebeatz / Pixabay

Veel Afrikaanse staatshoofden zijn verrast door het open-grensbeleid van en sporen het continent aan om het te veranderen, zei Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz tegen het Duitse tabloid Bild.

Kurz, die op reis was in , zei dat sommige staatshoofden hem aanspoorden “om je beleid van open grenzen in Europa te beëindigen”, omdat dit ertoe leidt dat Afrikaanse jongeren het continent verlaten.

“Dit motiveert alleen de Afrikaanse jeugd om met eigen land te breken”, citeerde de Oostenrijkse bondskanselier zijn naamloze tegenhangers.

Volgens de Ethiopische president Sahle-Work Zewde is het beter dat de Afrikaanse jongeren in hun land blijven en zelfs niet naar Europa willen komen.

“Het is duidelijk dat we onze jeugd niet mogen verliezen omdat ze naar Europa vluchten. We moeten de oorzaken aanpakken in plaats van ons zorgen te maken over de symptomen.”

“De oversteek is gevaarlijk. Criminele mensensmokkelaars verdienen er geld mee. We moeten de mensen die Ethiopië – en Afrika – leven een betere toekomst moeten aanbieden, “zei Sahle-Work Zewde.

Op de vraag van Bild of Europa de migratiestromen uit Afrika zou moeten negeren, zei de president:

“Nee, natuurlijk niet, maar we moeten een duidelijker onderscheid maken tussen en vluchtelingen. Afrika was erg gul in het ontvangen van vluchtelingen (…).”

“Het is vrij eenvoudig: zolang we de lokale levensomstandigheden niet verbeteren, zullen meer mensen naar Europa willen vluchten. En velen van hen hebben totaal verkeerde ideeën over wat ze in Europa kunnen verwachten.”

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
2 jaren geleden

Stuur terug,stuur terug!En desnoods breng je ze terug!

frits
2 jaren geleden

Dan moet eerst N Korea een paar nukes op de VS afsturen. Dit land is verantwoordelijk voor die uitloop in Afrika. Al die uitgelokte oorlogen door dit zionistenland lijdt tot nog meer ellende.

In bananenkoninkrijk Nederland is ontsnappen uit gevangenis niet strafbaar

Nalatige NOS en New York Times met hun stukjes over Orbán