in

Het afscheidingsvirus gaat rond: Op 22 oktober stemt Venetië over onafhankelijkheid

Nu wordt bevestigd wat waarnemers voorspelden: naar het voorbeeld van Catalonië om zich af te scheiden, wordt nu ook in andere delen van de roep naar afscheiding en zelfbeschikking hoorbaar. Het jongste geval is Venetië. Daar zal al op 22 oktober gestemd worden over onafhankelijkheid van Italië. De drijvende kracht hierachter is de rechtse “Lega Nord”.

Tijdens een manifestatie op 1 oktober in Verona verklaarde Paolo Paternoster, woordvoerder van het regionale bureau van “Lega Nord”: “Dit zal daadwerkelijk rechtsgeldig zijn. Er zullen stembureaus in plaatselijke scholen en stembiljetten zijn.” De “Lega Nord” gaat er van uit dat een meerderheid van de stemgerechtigden zal stemmen voor afscheiding.

Als redenen voor de afsplitsing worden door “Lega Nord” de vernietigende “vluchtelingen” in Rome, de en het politieke onder curatele stellen genoemd. De datum van het geplande referendum heeft een symbolische kracht – precies 151 jaar geleden, op 22 oktober 1866, vond er een referendum voor de aansluiting van Venetië bij Italië plaats.

Of de “Lega Nord” echter ook het vrijheidsstreven van de Zuid-Tirolers ondersteunt om “los van Rome” te komen en de hereniging met de rest van Tirol te kunnen vieren, kon tot nu toe niet achterhaald worden.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse econoom: ‘Nederland heeft 101 miljard tegoed van de ECB, maar zal dat geld nooit terugzien’

Nachtmerriekabinet Rutte II breekt alle records: Nog nooit stapten zoveel bewindslieden op na schandalen