in , , , , , , ,

Agenda 2030 en best handig die ‘EU’: Een oorlog ontketenen om boeren te onteigenen

eusovjet

De huidige energie- en voedselschaarste is onderdeel van het Great Reset lockstep scenario. Terwijl Moldavië en Hongarije deze week de export van granen blokkeerden, doet de EU (nog) niets om haar burgers voor voedselschaarste te behoeden.

In tegendeel, de oorlog wordt verder aangewakkerd en de voedselproductie niet uitgebreid.

Een motie in de Tweede Kamer om met Poetin te onderhandelen werd afgestemd. Zowel Nederland als de EU lijken middels inflatie, logistieke perikelen en voedselschaarste bewust op een volgende crisis aan te sturen.

En crises, zo hebben we de afgelopen twee jaar geleerd, legitimeren draconische maatregelen. Podcaster Ice Age Farmer stelt dat dit alles tot doel heeft de boeren te kunnen onteigenen.

Zo ligt in Duitsland sinds 2016 een wet klaar die dit legitimeert dat de overheid landbouwgrond tijdens een voedselcrisis kan confisqueren.

De handel met Rusland is stopgezet. Rusland en Oekraïne zijn grote exporteurs van granen. In 2019 zorgden zij voor 25% van de tarwe export, wereldwijd.

Deze granenhandel is nu vrijwel letterlijk onder vuur komen te staan. Tezamen met de exportstop van Hongarije en Moldavië (geschat op ruim 40% van de wereldhandel in granen), dreigen landen als Egypte niet meer in hun behoefte te kunnen voorzien en zijn gejaagd op zoek naar andere leveranciers. Graanprijzen stijgen en er dreigt een groot voedseltekort.

‘Mechanisme’ voor paraatheid

In plaats van per land een exportverbod in te stellen op nationale landbouwproducten, stelden de EU-ministers van Landbouw, woensdag 2 maart, het ‘noodplan voor voedselvoorziening en voedselzekerheid in tijden van crises’ in werking.

Dit plan werd eind 2021 goedgekeurd en valt onder de verantwoordelijkheid van het Europees mechanisme voor paraatheid en respons bij voedselzekerheidscrises (EFSCM). Centraal staat de samenwerking “tussen alle publieke en particuliere actoren in de voedselvoorzieningsketen” binnen de EU.

Het plan werd opgesteld om het hoofd te bieden aan de coronacrisis, maar wordt belangrijk geacht voor allerhande crisisscsenario’s, zoals …

Lees verder bij de bron: LNNmedia

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
binary 1536624 1920

Smerige spelletjes omtrent Agenda 2030, geheim wetsvoorstel: MIVD en AIVD misbruiken Oekraïne-crisis om bevoegdheden uit te breiden

21943nato eagle background

‘NAVO-laptop gevonden op hoofdkwartier van Oekraïense nazigroep’