Aircoschaamte gedram: Geldgraaiende klimaattafel pipo’s zijn airco’s vergeten

ElasticComputeFarm / Pixabay

De airco's waren vorig week bijna overal uitverkocht. En de run op koelsystemen neemt na een paar zeer warme zomers structureel toe. Probleem: airco's gebruiken heel veel en dragen daarmee structureel bij aan de klimaatcrisis.

In Amerika heeft bijna iedereen een airco, in slechts 5 procent van de huishoudens, maar dat percentage stijgt snel.

Het Klimaatakkoord houdt geen rekening met de toename van energieslurpende airco's in woningen. Daardoor wordt het moeilijker om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen.

In het Klimaatakkoord is het gebruik van airco's en behoefte aan koeling in woningen niet meegenomen, bevestigt onderzoeker Nico Hoogervorst van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) tegen het AD.

,,We hebben in beeld hoeveel koelte kantoren, winkels, ziekenhuizen en bedrijven nodig hebben en hoeveel energie daarvoor nodig is. Met de koeling van huizen moet ook rekening worden gehouden.”

Diederik Samsom, voorzitter van de klimaattafel gebouwde omgeving, zegt niet te weten dat het PBL de cijfers niet heeft meegenomen.

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verrassing! Klimaattafelpausen Samsom, Nijpels en van Geel blijken inhalige geldwolven

Ideaal voor symboolpolitiek: Lachgas vanaf heden officieel nieuwe Nederlandse drug