in

‘Al 4 maanden minder brandstof verkocht’

Afgelopen mei is er, voor de vierde maand op rij, flink minder verkocht dan dezelfde maand in 2013. Dat meldt brancheorganisatie Bovag zondag op basis van CBS-cijfers. Zo werd afgelopen mei 50 miljoen liter diesel (8 procent) minder verkocht dan in mei 2013. Ook werd er 27 miljoen liter minder (6 procent) getankt en daalde de afzet van lpg met 10 miljoen liter (22 procent).

Pomphouders klagen al maanden over de verhoging van de accijnzen op diesel en lpg. Die hebben er volgens hen toe geleid dat er massaal over de grens wordt getankt, waardoor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omzet verliezen.

In totaal is in tussen januari en mei 277 miljoen liter brandstof minder getankt dan een jaar eerder. Daarvan ging alleen in januari een plus de boeken in. ‘Dat vertaalt zich op basis van de huidige accijnstarieven in een verliespost van 147,3 miljoen voor de schatkist, terwijl het juist een plus van soortgelijke omvang had voorzien', concludeert de Bovag uit eigen berekeningen.

via AD.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IMF zet Oekraine verder onder druk namens de Centrale Banken

Amerikaanse waanzin: Bomterrorist faalde vanwege zijn vieze onderbroek