De scheuren in de Merwedebrug, die in 2016 uit voorzorg werd afgesloten, blijken zo ernstig dat het een wonder is dat de brug niet eerder is ingestort.
Volgens hoogleraar Veiligheidskunde en Rampenbestrijding Ben Ale en hoogleraar constructieleer Rob Nijsse is Nederland in 2016 ontsnapt aan een ramp vergelijkbaar met de instorting van de Morandibrug in Genua afgelopen zomer.
De Merwedebrug, die in oktober 2016 plotseling werd afgesloten voor vrachtverkeer vanwege ‘haarscheurtjes’ blijkt op dat moment nog een ‘restlevensduur van 6 dagen‘ te hebben.
Veel zwakker dan aangenomen
Uit het feitenrelaas blijkt dat ingenieurs van TNO en de dienst Grote Projecten Onderhoud van Rijkswaterstaat zich in de avond en nacht van 10 op 11 oktober rot schrikken.
Over in totaal 48 dragende verbindingsstukken bestaan grote zorgen. 24 verbindingen in de constructie zijn zelfs zo verzwakt door scheurvorming, dat ze per direct versterkt moeten worden om de constructie van de brug veilig te houden.
Lees verder bij de bron: EenVandaag
JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.
Ook jouw steun heb ik nodig ...
Maandelijkse kosten
Ik ken de feiten niet precies maar vermoed dat een en ander het gevolg is van privatisatie van diensten door de overheid. Ontwerp, inspectie (met name) en onderhoud lagen in het verleden bij Rijkswaterstaat. Een grote organisatie met zeer uitgebreide en decennia lange zeer gedetailleerde expertise. Maar die overheiddiensten zullen net als zoveel andere diensten wel zijn geprivatiseerd. Dat betekent in de praktijk veel meer administratie, versplintering van kennis en veel meer overhead door de vele directies met hoge salarissen.
Hetzelfde zie je overigens bij gezondheidszorg en bij energiebedrijven.
Privatisering is niet helemaal fout maar zeker zaken als inspectie horen bij een overheid thuis.