in ,

Al 100.000 aan wachtgeld in 3 maanden voor 4 afgezwaaide oud-wethouders

Vier afgezwaaide wethouders van nemen het er nog even van: gezamenlijk hebben ze sinds hun vertrek eind juni al ruim een ton aan wachtgeld opgestreken. Alleen VVD'er Peter Smit heeft na drie maanden vrijwillig de royale bestuurdersuitkering stopgezet.

Oud-wethouder Marjolein de Jong heeft net als haar oud-collega's al ruim 26.000 ontvangen. Ondanks haar gezondheidsproblemen is ze weer aan het werk voor Den Haag als -raadslid. Omdat ze als lokale een vergoeding opstrijkt, krijgt ze uiteindelijk niet het volle pond. Dat geldt ook voor PvdA'er Marnix Norder, die van zijn partijgenoten op het Binnenhof allerlei baantjes heeft gekregen.

‘Chinese Kool'

Voormalig PvdA-regent Henk Kool, ex-wethouder van en Armoede, die juist werklozen aan de bak moest helpen, zit zover bekend is nog zonder baan thuis in zijn woning in het Haagse China Town. In de afgelopen acht jaar raakte de sociaaldemocraat als 'Chinese Kool' regelmatig in opspraak vanwege peperdure tripjes naar China.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU: UPC-moederbedrijf mag Ziggo overnemen en krijgt hiermee 90% monopolie positie

UWV gaat nieuwe site bouwen, oh wacht het is onderhoud van bijna 4 dagen