in ,

Alexander Pechtold D66 liegt over reden belastingverdubbeling leidingwater

Ruim een jaar geleden, op vrijdag 11 oktober 2013,  legt D66-leider Alexander Pechtold tijdens een persconferentie over het ‘Herfstakkoord’ haarfijn uit waarom ons kabinet met de ‘bevriende oppositie’ de Belasting op Leidingwater (BoL) gaat verdubbelen. “De vervuiler betaalt” zegt Pechtold. “Het is”, zo zegt hij “een vergroeningsmaatregel”. Het is beter voor het milieu, duurzamer en we gaan door de belastingheffing minder water gebruiken.

In 2011  was het dezelfde Alexander Pechtold namens D66, samen met VVD, CDA, Groen Links en Christen Unie  die voorstelde om de BoL helemaal te schrappen. Onderzoek had namelijk volgens o.a. D66 uitgewezen dat de BoL GEEN effect had op het waterverbruik.

Een half jaar na invoering van de belastingmaatregel, in juni 2014, schrijft staatssecretaris Wiebes (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer dat de geplande belastingverhoging op Leidingwater voor grootverbruikers zal worden geschrapt! Het zou te complex zijn om deze regeling in te voeren. De verdubbeling van de Belasting op Leidingwater voor particulieren blijf wel in stand.

Gezinnen en kleinverbruikers blijven gewoon de belastingverdubbeling betalen. Omdat het vergroenend is? Nee, natuurlijk niet. Omdat er anders een nog groter gat valt in de begroting.

Lees verder via Ruud Bredewold.

 

Foto via piet g


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KlaasDenHelder
5 jaren geleden

Vroeger keek de overheid wat het zou kosten om een probleem op te lossen, verzon een (eenmalige) belasting, deelde het bedrag door het aantal betalers, haalde het geld binnen en loste het probleem op.

Tegenwoordig ziet de overheid een probleem, beprijst het door er een belasting op te verzinnen of te verhogen en “hoopt” (niet echt) dat het probleem zich vanzelf zal oplossen. Ondertussen gaan ze bedenken waar ze al dat extra geld eens aan uit zullen geven.

Leo
Antwoord aan  KlaasDenHelder
5 jaren geleden

Ze maken overal een “verdienmodel” van. Zelfs aan stront wordt verdiend.

Frans
5 jaren geleden

Deze Neoliberaal moet met z;n jatten van water afblijven. Op water mag je niet verdienen. Water behoort tot de fundamentele mensenrechten. Daar blijf je vanaf

Eindelijk: Oekraïens gevechtsvliegtuig bij MH17? Onderzoeksraad buigt zich erover

Spaanse geheime dienst onderschept jihadistische plannen om ebola-virus als wapen in te zetten