in , , ,

Algehele controle drift of handig? Schuldenwijzer zet eerste stap naar totaaloverzicht schuldinformatie

Voor het eerst kan elke Nederlander snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie over zijn schuldenpositie. Vandaag wordt namelijk Schuldenwijzer officieel gelanceerd, een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG).

Burgers kunnen inloggen op Schuldenwijzer door middel van DigiD en vinden er alle beslagen die door gerechtsdeurwaarders zijn gelegd bij derden, zoals beslagen op loon en pensioen.

Burgers met schulden vinden er ook de beslagvrije voet (het vermogen waarop geen beslag mag worden gelegd). In 2020 wordt de informatie in Schuldenwijzer uitgebreid met alle informatie over schulden die bekend is bij gerechtsdeurwaarders.

Dan kunnen schuldhulpverleners, wanneer zij daarvoor gemachtigd worden, ook inzicht krijgen in de schulden van hun cliënten.

“Het samenbrengen van gegevens over schulden in één centraal systeem biedt kansen voor alle partijen die zich bezighouden met incasso en schulden”, vertelt Patrick Plate, beoogd voorzitter van de nog op te richten Stichting Schuldenwijzer.

“Gerechtsdeurwaarders kunnen zien in welke  …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Waar zijn ze nu met hun recht op de privacy? Het is toch van de gekke, dat iemand zomaar bij een vreemde kan kijken of hij schulden heeft, beslag etc.?

  2. De zucht van de NIeuwe Wereld Orden / Globalisten om gegevens over alles van alle mensen op alle manieren in data bases te zetten kent geen grenzen. Meer dan om geld gaat het om absolute totale controle. Totdat een mens letterlijk geen stap meer kan zetten ….

    Als de Bilderberg groep bijeen komt dan is alles geheim …. geen notulen, geen journalisten.
    De EU is een niet democratisch orgaan. Maar wel alles willen weten van de burgers?
    Er klopt niets van !!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Syriëgangers dagen de Staat om af te dwingen dat ze worden opgehaald

Polio-achtige ziekte verspreidt zich en de dader lijkt een vaccin te zijn