in , ,

Als eerste EU-land voert Italië de verplichte vaccinatie in

via Xandernieuws.net

De ministerraad in Rome heeft woensdagavond een verordening aangenomen om verplichte voor gezondheidswerkers in te voeren. De vaccinatieplicht geldt ook voor apothekers en artsen met een eigen praktijk.

De vaccinatie kan alleen worden opgeschort als er onder zeer specifieke omstandigheden een bewezen gezondheidsrisico is. De regio's en autonome provincies zijn verplicht om niet-gevaccineerd personeel te melden bij de lokale gezondheidsautoriteiten.

Vaccinweigeraars kunnen taken op zich nemen die hen niet in contact brengen met patiënten. Als dat niet mogelijk is, worden ze tot 31 december 2021 buiten dienst gesteld.

Van 3 april tot 30 april wordt heel Italië een “rode zone” met strikte beperkingen. Mocht het aantal besmettingen eind april fors dalen, dan zou de ministerraad kunnen besluiten de restricties te versoepelen.

De ministerraad in Palazzo Chigi, onder voorzitterschap van president Mario Draghi, besliste over de volgende punten:

  • geen “gele zones” tot 30 april 2021
  • de uitbreiding van de beoogde maatregelen voor de “rode zone” bij een bepaald optreden van (vermoedelijke) besmetting (meer dan 250 gevallen per 100.000 inwoners en in gebieden met mutaties) zowel bij verordening van de minister van als bij optreden van de voorzitters van de regio's
  • de mogelijkheid om elke dag een ander privé appartement in de gemeente in de “oranje zones” te bezoeken 

Lees verder bij de bron: RT DE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw onderzoek bevestigt enorme onderrapportage: 50 tot 120 keer meer bijwerkingen dan worden gemeld

Lang leve de windmolen-subsidie: Flink meer winst Eneco met dank aan belastingbetaler